Näkökulma: NHL:n pudotuspelien avauskierros oli nolo näytelmä – jatkuva hehkutus pahentaa tilannetta

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelit saatiin viimeinkin käyntiin pitkän odotuksen päätteeksi. Kiekkofanit ympäri maailmaa ovat varmasti pääosin samaa mieltä siitä, että hyvää todellakin kannatti odottaa.

Avauskierroksella tietysti oli omat murheensa, joita osattiin odottaa. Peli oli tahmeaa pitkän tauon jälkeen. Jään laatukaan ei varsinaisesti kannustanut monimutkaisempiin kuvioihin, mutta hienoja maaleja mätettiin tästä huolimatta.

Yleisöä halleissa ei ollut, mutta palautteesta päätellen kotistudioissa oli silti tunnelma kohdallaan. Kun peleissä on kunnolla panosta, pelaajat luovat kyllä itse tunnelman.

Ainoastaan yksi asia varjosti avauskierrosta. Se oli Pohjois-Amerikan TV-lähetysten henkilökunnan asenne.

Otteluissa ei ollut yhtä ainoaa mainoskatkoa tai hiljaista hetkeä, jota ei olisi pyhitetty siihen tarkoitukseen, että katsojalle toitotetaan, kuinka nämä pudotuspelit eivät ole ainoastaan yhtä arvokkaat kuin tavallisesti vaan jopa vielä arvokkaammat.

Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin välinen kiekkojännäri alkoi sillä, että asiantuntijat pohtivat, miksi nämä pudotuspelit ovat kaikkien aikojen vaikeimmat voittaa ja siksi mestaruus on erityislaatuinen. Perustelu oli, että koska faneja ei ole katsomoissa, on voittaminen poikkeuksellisen hankalaa. Onko tyhmempää kuultu?

En ole ainakaan vielä nähnyt pudotuspeliottelua, jota kumpikaan joukkue ei olisi onnistunut voittamaan.

Kaiken taustalla on pelko siitä, että erityisjärjestelyin toteutetut pudotuspelit eivät kiinnosta ketään. Sen takia kaikkea tarvitsee hehkuttaa koko ajan ja katsojalle pitää jatkuvasti muistuttaa, kuinka pelit todellakin ovat katsomisen arvoisia. Esimerkiksi jokainen taklaus esiteltiin kuin todistusaineistona siitä, että pelaajat haluavat oikeasti voittaa.

NHL:llä ja TV-kanavilla ei selvästi ole yhtään uskoa omaan tuotteeseensa. Tähän pitää saada pian muutos.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!