Liigajoukkue Jukureissa luutiva Mikko Kokkonen, 19, on nuoresta iästään huolimatta pelannut mikkeliläisissä jo päälle sata liigaottelua sellaisin otteluin, että tämän edesottamukset kiinnostavat myös rapakon takana.

Kokkonen on Toronto Maple Leafsin juhannuksen 2019 NHL:n varaustilaisuuden kolmannen kierroksen varaus. Pelaaja on The Athletic -lehden jutun mukaan erittäin tarkka tekemisistään kaukalon ulkopuolella.

Yhdysvaltalaismedian toimittaja Joshua Kloke kirjoittaa artikkelissaan pakkilupauksen olleen sen verran huolissaan omasta kielitaidostaan, että siirtyi puhelimeen vastattuaan takapihalle puhumaan, etteivät muut kotipuolessa Mikkelissä kuulisi hänen englantiaan.

Toimittajan mukaan Kokkosen puhetta on helppo ymmärtää, mutta haastattelun aikana tämä tahtoo silti varmistaa muutamia sanojaan nykyajan tyyliin Google Kääntäjästä.

Jutusta päätellen myös torontolaistoimittaja vaikuttaa oppineen muutamia sanoja suomeksi. Näitä ovat esimerkiksi ”monipuolinen”, ”johtava” ja ”esimerkillä”.

Kokkosen suunnitelmiin kuuluu pelata vielä tuleva kausi Liigassa, mutta sen jälkeen suuntana lienee jo jääkiekkomekka Toronto, jossa tuntumaa haettaneen aluksi Maple Leafsin farmiseura Marliesista.