Tästäkö Kaapo Kakon vaisuus on johtunut NHL:n debyyttikaudella? Luotsi nosti esille yksityiskohdan

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä ensimmäistä kauttaan pelaavan NY Rangers -lupaus Kaapo Kakon runkosarjaurakka ei ehkä ihan vastannut sitä, mitä suuri yleisö tältä odotti.

TPS:ää ajoittain yksin sesongilla 2018-19 kantanut hyökkääjä iski Rangersissa 66 pelissä tehot 10+13=23. Tehotilasto -26 oli kaikessa karmeudessaan koko sarjan kahdeksanneksi huonoin.

Ajoittain näytti siltä, että juhannuksen 2019 ykköskierroksen kakkosvaraus oli pahastikin ulapalla. NY Rangers -luotsi David Quinn palasi muun muassa NHL:n suomenkielisellä sivustolla suojattinsa runkosarjaurakkaan. Hän ei lähtenyt polkemaan laituria pinnan alle.

– Kaikki oli hänelle uutta. Kaapo ei ollut koskaan aiemmin pelannut kolmoskentässä. Hän oli aina ennen ollut se pelaaja, joka tekee pisteitä, Quinn oli selittänyt.

NHL:ään murtautuminen ei ole ihan niin yksinkertaista kuin tavallinen taatelintallaaja saattaisi kuvitella – vaikka pelaaja olisi kolminkertainen maailmanmestari ja liigaseuran johtohahmo.

– Tämän asian tajuaminen on ottanut hänellä aikaa, Quinn totesi kauden aikana viitaten kolmosketjun paikkaan.

– Olin pelannut Suomessa todella hyvän kauden ja nautin jokaisesta päivästä ja jokaisesta harjoituksesta. Ennen kautta luulin, että pystyisin samaan NHL:ssä, mutta tämä sarja on todellisuudessa niin erilainen kuin Suomen Liiga, Kakko itse kertasi talvella.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!