Kuka kolmikosta nappaa arvostetun pystin? Ted Lindsay Award -finalistit selvillä!

© Kuva: Getty Images

Leon Draisaitl, Nathan MacKinnon ja Artemi Panarin nimettiin tiistaina Ted Lindsay Award -finalisteiksi.

Palkinnon saa vuosittain se pelaaja, jonka pelaajayhdistys NHLPA:n jäsenet äänestävät NHL:n parhaaksi runkosarjan peliesitysten perusteella. Voittaja julkistetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Edmonton Oilersin keskushyökkääjä Draisaitl (kuvassa) voitti 110 (43+67) tehopisteellään taalaliigan runkosarjan pistepörssin. Saksalaistaituri olisi Oilersin historian neljäs Ted Lindsay Awardilla palkittu pelaaja ja ensimmäinen sitten Connor McDavidin, joka pokkasi palkinnon kaudella 2017-18.

Colorado Avalanchen keskushyökkääjä MacKinnon sijoittui puolestaan pistepörssin viidenneksi tehoin 35+58=93. MacKinnon olisi Avalanchen/Quebec Nordiquesin historian toinen Lindsay-voittaja. Joe Sakic voitti palkinnon kaudella 2000-01.

Panarin keräsi avauskaudellaan New York Rangers-paidassa 95 (32+63) tehopistettä ja sijoittui pistepörssin kolmanneksi.

Venäläislaituri olisi Rangersin historian neljäs Lindsay-voittaja. Edellisenä manhattanilaisseurasta palkinnon on pokannut edelleen uraansa kotimaassaan jatkava tshekkilegenda Jaromir Jagr kaudella 2005-06.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!