New York Islanders on yksi palkkakaton jämähtämisestä kärsivistä NHL-seuroista, joiden pelaajarosteriin uudella CBA:lla on takuulla vaikutusta.

The Athleticin Arthur Staple uskoo tuoreessa artikkelissaan seuran joutuvan päästämään vapaille markkinoille kaikki tämän kauden jälkeen rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi tulevaa pelaajaansa. Näihin lukeutuvat Matt Martin, Derick Brassard, Tom Kuhnhackl, Andy Greene sekä maalivahti Thomas Greiss.

Viisikosta Greissin vaikutus lienee pelillisesti suurin, joskin KHL-tähtivahti Ilja Sorokinin mahdollinen saapuminen Venäjältä helpottaisi Islandersin maalivahtitilannetta Greissin jäädessä ilman sopimusta.

Oman mausteensa soppaan tuovat rajoitetut vapaat agentit, joista varsinkin ykköstähti Mathew Barzalin tuleva sopimus nielaisee ison osan jäljellä olevasta palkkabudjetista jopa siinä tapauksessa, että tähtisentteri solmisi ns. siltasopimuksen. RFA-markkinoille ovat päätymässä lisäksi puolustajista Ryan Pulock sekä Devon Toews.

Islanders on käyttänyt tulevan kauden palkkabudjetistaan nyt reilut 71 miljoonaa dollaria, joten sillä on käytettävissään enää reilut 10 miljoonaa dollaria kolmen RFA-tähtensä pitämiseksi seurassa.