Calgary-puolustaja kieltäytyy pelaamasta loppukaudella: ”Perheenisänä toimiminen on tärkein työni”

© Kuva: Getty Images

Tuore NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n allekirjoittama työehtosopimus antaa jokaiselle pelaajalle oikeuden kieltäytyä pelaamasta tällä kaudella ilman siitä seuraavia sanktioita.

Ensimmäinen oikeutta käyttänyt pelaaja on Calgary Flamesin puolustaja Travis Hamonic. 29-vuotiaan Hamonicin tytär sairasti aiemmin hengitystiesairauden, mikä vaikutti osaltaan puolustajan päätökseen.

– Huomioiden sen, mitä tyttäreni on jo käynyt läpi ja mitä saattaisi tapahtua jos hän saisi koronavirustartunnan, olen päättänyt olla osallistumatta Calgary Flamesin loppukauden otteluihin, Hamonic ilmoitti NHL:n pelaaja-agenttien Titan Sports 365 -Twitter-tilillä.

– Toivoisin, että voisin sitoa luistimeni ja olla kentällä taistelemassa, blokkaamassa laukauksia ja auttamassa joukkuettani voittoon, mutta perheeni tulee aina ensimmäisenä. Pikkulapseni isänä oleminen on tärkein työ, joka minulla on, Hamonic jatkaa.

Calgaryn GM Brad Treliving ymmärtää seuraa vuodesta 2017 asti edustaneen puolustajan päätöksen.

– Vaikka tulemme ikävöimään Travisia kokoonpanossamme, ymmärrämme ja kunnioitamme hänen päätöstään. Keskitymme yhä harjoitusleiriin ja edessä olevaan NHL:n pudotuspelien karsintakierrokseen, seurapomo kirjoittaa Flamesin tiedotteessa.