Lähde: Leo Komarovista yritetään päästä eroon NHL:ssä – hinta on kivulias!

© Kuva: Getty Images

The Athletic -lehden New York Islandersin asiantuntija Arthur Staple otti torstaina kantaa Islandersin tukalaan palkkakattotilanteeseen.

NHL:n palkkakattoon ei ole näillä näkymin tulossa nousua ensi kaudella, joten tällä kaudella nähty 81,5 miljoonan dollarin palkkakatto olisi äärimmäinen haaste Islandersille.

Staplen mukaan on jo lähes varmaa, että Islanders ei saa kaikille kuudelle sopimuksensa päättävälle pelaajalleen jatkosopimusta.

Toimittaja uskoo, että Islandersin täytyy yrittää päästä eroon ylipalkkaisista hyökkääjistään Andrew Laddista tai Leo Komarovista.

– 5,5 miljoonan dollarin palkkaa tienaava Ladd sekä kolmen miljoonan dollarin palkkaa tienaava Komarov ovat suurimpia suosikkeja Islandersin vaihtonappuloiksi. Heille tuskin löytyy ottajia, ellei GM Lou Lamoriello ole valmis antamaan kaupan yhteydessä seuran ensimmäisen kierroksen varauksen (2021) tai kovan kiekkolupauksen, Staple kirjoittaa.

Jos vaihtokauppaa ei lopulta löydy, niin Komarovin kohtaloksi koituu mahdollisesti sopimuksen ulososto.

– Komarov on Islandersin todennäköisin sopimuksen ulososton kohde. Se säästäisi joukkueelta 916 667 dollaria ensi kaudelta sekä 1,417 miljoonaa dollaria kaudelta 2021-22. Jokainen dollari merkitsee tällä hetkellä – vaikka kyse olisikin niinkin pidetystä pelaajasta, kuin Komarov, Staple jatkoi.