Chicago Blackhawks tiedottaa ettei joukkueen nimeen tai logoon tulla tekemään muutoksia.

Blackhawks on joutunut viime aikojen rasismikeskustelujen myötä tikun nokkaan, sillä 1926 perustetun seuran logossa on ollut alusta lähtien Amerikan alkuperäisasukkaan pää.

– Chicago Blackhawksin nimi ja logo symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä, Illinoisin Sauk- ja Fox-heimojen Mustaa Haukkaa (Black Hawk), jonka johtajyys ja elämä inspiroivat Amerikan alkuperäisväestöä, veteraaneja, sekä suurta yleisöä, Blackhawks toteaa tiedotteessaan ja jatkaa:

– Me juhlimme Mustan Haukan perintöä tarjoamalla jatkuvaa kunnioitusta alkuperäisten amerikkalaisten kulttuuria, traditioita ja tukea kohtaan, sekä mahdollistamalla keskustelun paikallisten, sekä kansallisten alkuperäiskansojen välillä.

Blackhawks painottaa ymmärtävänsä, että kunnioituksen ja halventavuuden välinen raja on tässä tapauksessa hyvin ohut ja kiittää muita vastaavassa tilanteessa olevia joukkueita siitä, että nämä ovat kiinnittäneet asiaan huomiota ja pohtineet sitä omalta osaltaan.

Yhdysvaltain eri lajien ammattilaissarjojen osalta rasismikeskusteluissa eniten on pinnalla ollut amerikkalaisen jalkapalloliiga NFL:n Washington Redskins, jonka nimeä on vaadittu muutettavaksi jo vuosia. Redskins kertoi aiemmin tekevänsä asiasta nykytilanteen vuoksi täydellisen arvioinnin.

Samanlaisiin toimenpiteisiin on kertonut ryhtyvänsä myös baseball-joukkue Cleveland Indians.

LUE MYÖS: Hitti vai huti? Kuva: Taiteilija suunnitteli Chicago Blackhawksille logoehdotuksen – saanut hurjasti näkyvyyttä

Scott Powers

@ByScottPowers
Chicago Blackhawks’ statement on their team name and logo