Chicago Blackhawksin johtoporrasta odottaa isot ratkaisut tämän kauden päätteeksi.

NHL:ään ensi kaudeksi huhutun 81,5 miljoonan dollarin palkkakaton myötä, Blackhawksilla olisi pelkästään 8,5 miljoonaa dollaria käytettävänä sopimusten tekemiseen.

Blackhawksin pelaajista sopimuksensa tähän kauteen päättävät: Dominik Kubalik (RFA), Drake Caggiula (RFA), Dylan Strome (RFA), Slater Koekkoek (RFA), Corey Crawford (UFA) sekä Malcolm Subban (RFA).

Fansided-sivusto uskoo, että jo pelkästään Kubalikin seuraava palkka voisi olla lähempänä viittä miljoonaa, kun taas Caggiulan palkka lähempänä kolmea miljoonaa.

Selvää on se, että Blackhawks ei saa koko edellä mainittua kuusikkoa kiinnitettyä ilman jonkin nykyisen pelaajan heivaamista ulos.

Tässä kohtaa Fansided-sivusto otti puheeksi suomalaispuolustaja Olli Määtän.

– Vaikka kuinka paljon Blackhawks tarvitsisi kokemusta puolustukseen, niin Olli Määttä on silti pääehdokas ulosostolle. Jos Blackhawks lopulta päätyy tähän, niin he säästävät kummallakin seuraavalla kahdella kaudella 3,4 miljoonaa dollaria, sivusto analysoi.

Ei ole mikään salaisuus, että Määtän vuoteen 2022 kestävä 4,083 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus painaa rajusti Blackhawksin palkkakattoa. Suomalainen ei myöskään ole suoranaisesti vakuuttanut esityksillään Blackhawksin alakerrassa, joten hänen palkkaansa voidaan pitää melkoisen ylimitoitettuna.