NHL-toimittaja hoputtaa Edmonton Oilersia: tähtihyökkääjälle lyötävä jättitarjous eteen pikimmiten

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin ja koko NHL:n kesän 2011 ykkösvaraus Ryan Nugent-Hopkinsin nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2021.

Nykysopimuksestaan kuusi miljoonaa dollaria kaudessa tienaava 27-vuotias taituri iski tämän kauden runkosarjassa 65 peliin 61 (29+39) tehopistettä. Oilers voi aloittaa neuvottelut kanukin jatkosta kauden jälkeen, eikä sen ainakaan The Athleticin NHL-toimittaja Allan Mitchellin mielestä kannata vitkastella tarjouksensa kanssa ensi kauden puolelle.

– Se mikä ei ole hauskaa, on hänen potentiaalinen arvonsa muiden seurojen silmissä. Tehojen puolesta iso kausi 2020-21 saattaisi tehdä RNH:n tulevasta sopimuksesta ongelmallisen GM Ken Hollandille. Keskipalkka 60-pisteen miehelle on eri luokkaa kuin jos hän nousee 80 pisteen mieheksi 28-vuotiaana, Mitchell huomauttaa.

Toimittaja ehdottaa, että Oilersin kannattaa ottaa Nugent-Hopkinsin sopimus työn alle heti nykyisen kauden päättyessä.

– Jos Holland voi signata hänet kuuden vuoden ja 45 miljoonan dollarin (7,5 miljoonaa kaudessa) sopimuksella, pitäisikö hänen tehdä se tulevalla offseasonilla? toimittaja kyselee aiheellisesti ja spekuloi perään sillä, mikä tilanne voisi olla vuoden päästä.

– Mitä jos hänen olisi silloin tarjottava seitsemän vuotta ja 56 miljoonaa pitääkseen ”Nuge” Canucksin, Rangersin, ja muiden NHL-seurojen saavuttamattomissa? Mitchell pyörittelee lopuksi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!