NHL-toimittaja: Kallispalkkainen Avalanche-peluri siirtouhan alla

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin tähdittämä Colorado Avalanche kuuluu kesällä edessä näillä näkymin olevien NHL-pudotuspelien suurimpiin mestarisuosikeihin.

Joukkueen puolustuksen tämän kauden sensaatiopelaaja on ollut uskomatonta tulokaskautta pelaava Cale Makar, joskin Avsilla on reservissään vielä toinenkin tulevaksi supertähdeksi povailtu puolustaja, Bowen Byram.

Viime kesän 1. kierroksen 3. varaus noussee Avalanchen rosteriin jo ensi kaudella. Tämä taas tarkoittaa Avalanchen sisäpiiritoimittaja Mike Chambersin mukaan yhden nykypuolustajan lähtöä seurasta.

– Avalanchella on ensi kaudeksi sopimuksen alla neljä puolustajaa – Erik Johnsno, Ian Cole, Makar sekä Samuel Girard. Kaksi muuta, Nikita Zadorov ja Ryan Graves ovat syksyllä rajoitettuja vapaita agentteja. Graves tulee saamaan mukavan palkankorotuksen, Zadorov ei välttämättä, Chambers aloittaa.

– Jos seura luopuu Zadorovista, Byramin mahdollisuudet pelata NHL:ssä paranevat. Byramia on verrattu pelityyliltään Dallas Starsin Miro Heiskaseen, joka meni samalla varausvuorolla kesällä 2017, Chambers avaa Byramin pelityyliä.

Chambersin siirtonappulaksi povaama, isokokoisena puolustavana puolustajana tunnettu 25-vuotias Zadorov kuittasi tästä kaudesta muhkeat 3,2 miljoonaa dollaria. Yli satakiloinen pakkijärkäle pelasi tämän kauden runkosarjassa 64 peliä tehoin 4+9=13.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!