Näkökulma: Buffalo Sabres isojen muutosten edessä – jopa suurin megatähti Jack Eichel kaupan?

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres ei ole selvittänyt tietään NHL:n pudotuspeleihin nyt yhdeksään vuoteen, minkä vuoksi fanien kärsivällisyys alkaa pikku hiljaa loppua nykyisen pelaajarungon suhteen.

Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen kertoi aiemmin viikolla antamassaan haastattelussa uskovansa olevan ensimmäisten lähtijöiden joukossa, mikäli GM Jason Botterill alkaa myllätä pakkaa todenteolla ennen ensi kautta.

Ristolainen on toki tuttu nimi siirtohuhuista jo parin viime vuoden ajalta, mutta tulevana kesänä jotain on pakko tapahtua. Mikäli Sabres kyntää myös ensi kaudella NHL:n kellarikerroksessa, joutunee myös itse Botterill etsimään jatkossa työpaikkaa toisaalta. Muutoksia on siis tapahduttava.

Jopa ykköstähden pää pölkyllä?

NHL-toimittaja Lyle Richardson kirjoitti taannoin, ettei välttämättä edes seuran kasvokuva ja suurin megatähti Jack Eichel ole tulevana kesänä turvassa siirtospekulaatioilta. Kesän 2015 varaustilaisuudessa kakkosena heti Connor McDavidin jälkeen varattu jenkkisentteri ei ole viiden NHL-kautensa aikana onnistunut viemään joukkuettaan pudotuspeleihin ainuttakaan kertaa, mikä herättää epäilyksiä supertähden todellisesta kyvystä johtaa missään vaiheessa joukkuettaan voittajaksi.

Kapteeni Eichelin kauppaaminen kieltämättä kirpaisisi joukkuetta pahemman kerran, joskin sen myötä Sabres saisi mahdollisuuden hankkia vaihtokaupassa 10 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavasta supertähdestä useamman kärkiketjun pelaajan – ja mikä tärkeintä, seuran pelaajien peräänkuuluttamaa voittamisen kulttuuria.

Juuri voittamisen kulttuurin puuttuminen sekä häviämään tottuminen on ollut pian vuosikymmenen ajan ollut suurin hidaste Sabresin nousulle edes uskottavaksi pudotuspelijoukkueiden kastiin.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.