NHL:n poikkeukselliset jatkosuunnitelmat ovat aiheuttaneet paljon keskustelua ja hämminkiä kiekkopiireissä.

NHL suunnittelee parhaillaan etenevänsä suoraan jatkopeleihin 24 joukkueen voimin. Molempien konferenssien neljä parasta joukkuetta etenevät suoraan 16 parhaan joukkoon, kun taas sijoilla 5-12 olevat joukkueet pelaavat karsintakierroksen keskenään. Karsintakierroksen voittajat etenevät varsinaisiin pudotuspeleihin.

Jatkopeleistä löytyy sellainen erikoisuus, että niiden tilastot eivät jää NHL:n historiankirjoihin.

NHL-toimittaja Dimitri Filipovic muistuttaa mielenkiintoisesta yksityiskohdasta, että Carolina Hurricanesiin siirtorajalla kaupattu suomalaispuolustaja Sami Vatanen voi joutua ennennäkemättömään tilanteeseen.

– Olen aina mukana, kun puhutaan oudoimmista skenaariosta jääkiekossa. Jos Sami Vatanen tekee debyyttinsä Hurricanesissa, ja seura häviää jatkopelien ensimmäisellä kierroksella New York Rangersille, niin NHL:ään ei jää mitään virallisia merkkejä siitä, että Vatanen olisi koskaan pelannut Hurricanesin riveissä, Filipovic kertoo.

Vatanen pelasi päättyneellä kaudella New Jersey Devilsin riveissä 47 ottelua pistein 5+18=23. 28-vuotiaan jyväskyläläisen sopimus Hurricanesin kanssa päättyy tähän kauteen.