Tässäkö sopiva seura Mikael Granlundille? ”Tarvitsevat pelaajan, joka osaa tehdä maaleja”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin hyökkääjä Mikael Granlundin nykyinen sopimus umpeutuu kesällä, minkä myötä hyökkääjällä on halutessaan ensimmäistä kertaa urallaan mahdollisuus testauttaa arvonsa rajoittamattomana vapaana agenttina (UFA).

Huhut ja spekulaatiot tämän kauden 63 pelissä tehot 17+13=30 iskeneen 28-vuotiaan tulevasta seurasta käyvätkin jo kuumina. The Athleticin NHL-toimittaja Kevin Kurz nosti omaksi vaihtoehdokseen Granlundille San Jose Sharksin, jossa suomalaiselle olisi tarjolla isoa ruutua hyökkäyspäässä.

– He tarvitsevat pelaajan, joka osaa tehdä maaleja. Varsinkin oikean laiturin paikka on ollut musta aukko Sharksille koko kauden ajan. Tyler Toffoli saattaisi olla vaihtoehto. Muita ovat mm. Nashvillen kaksikko Craig Smith ja Mikael Granlund, tai Florida Panthersin Jevgenii Dadonov. Kukaan näistä hyökkääjistä ei ole tulossa halvalla, mutta mikäli GM Doug Wilson vapauttaa hieman tilaa palkkakattoon, ei ylimaksa hankkiakseen kakkosmaalivahdin sekä treidaa joitakin huonoja sopimuksia ulos, hänellä pitäisi olla mahdollisuudet hankkia jotain merkittävää, Kurz näkee.

Granlundin arvo pelaajamarkkinoilla koki tällä kaudella pienen kolauksen, joskaan ihan pienellä korvauksella miehen ei tarvitse ammattiaan jatkossakaan harjoittaa. Suomalaistaituri kuittasi tästä kaudesta muhkeaa 5,75 miljoonan dollarin tiliä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!