Näkökulma: Toronto Maple Leafs oli nappivalinta Mikko Lehtoselta – tarjolla eväät täydelliseen läpimurtoon

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs oli hieman yllättävä seuravalinta Euroopan halutuimmalta pelaajalta, Mikko Lehtoselta. Vielä hetki ennen siirtoa raportoitiin, että pääasiassa suomalaispuolustajan perässä olivat Los Angeles Kings, New Jersey Devils ja Montreal Canadiens. Kaikki kehnompia seuroja kuin Toronto.

Toronto oli kuitenkin erinomainen valinta Lehtoselta ja se vain paranee, mitä enemmän asiaa miettii. Heikommissa joukkueissa vastuuta ja roolia olisi varmasti tullut, mutta niissä on myös vaikeampi onnistua eikä näytönpaikkakaan ole varma asia. Esimerkiksi Oliwer Kaski pelasi umpisurkean Detroit Red Wingsin farmissa, eikä saanut missään vaiheessa mahdollisuutta NHL:ssä.

Lehtosella sen sijaan tulee olemaan taivas rajana Torontossa. Seura kärsii kroonisesta pakkipulasta varsinkin, kun Tyson Barrie on lähdössä kesän aikana muualle. Tarjolla on niin isoa roolia, kuin Lehtonen itse vain pystyy ottamaan.

Lehtonen taistelee pelipaikasta yhdessä Rasmus Sandinin, Calle Rosenin ja Martin Marincinin kanssa. Eikä hänen täydy viedä pelipaikkaa kaikkien mainittujen nimien edestä, vaan nelikolle on tarjolla varmasti ainakin kaksi spottia kokoonpanosta. Jos Lehtonen ei onnistu raivaamaan itselleen tilaa näiden nimien ohi, ei hän saisi NHL-pelipaikkaa mistään muualtakaan.

Torontosta on siis otettavasti helpolla roolia, mutta se ei ole joukkueen paras puoli. Lehtonen nimittäin pääsee väistämättä pelaamaan todella kovien nimien parissa. Hyökkäyksestä löytyy uskomatonta taitoa aina kolmosketjuihin asti, ja hyvien pelikavereiden kanssa kiekolliselle puolustajalle pisteiden mättäminen on luonnollisesti huomattavasti helpompaa.

Kyseessä on vain vuoden pahvi maltilliseen 925 000 dollarin hintaan. Jos Lehtonen saa tulosta aikaan Toronto-tähtien kanssa, on ensi kesänä edessä todellinen palkkapäivä vapailla markkinoilla.