Viime kesän NHL-varaustilaisuuden ykkösnimi Jack Hughesin debyyttikausi taalajäillä oli täynnä vaikeuksia.

61 pelissä syntyneet tehot 7+14=21 olivat kaukana niistä lukemista, mitä 18-vuotiaalta sentterilupaukselta odotettiin ennen kauden alkua. Miehen seuran New Jersey Devilsin väliaikainen päävalmentaja Alain Nasreddine näkee selvän syyn Hughesin hapuilevan tulokaskauden takana.

– Ei ole mikään salaisuus, että kyseessä on nuori pelaaja. Hän on 18-vuotias ja hänen täytyy vielä kasvaa ja oppia tuntemaan kehonsa. Hänen pitää hankkia lisää voimaa ja lihaksia – tämä on käytännössä katsoen se seikka, joka pidättelee häntä tällä hetkellä, Nasreddine kertoo Sportsnetin haastattelussa.

– Uskoisin, että jokainen pystyy näkemään hänellä olevan talentin ja sen, mitä hän pystyy tuomaan jäälle. Juuri tällä hetkellä, tämä on hänelle kova liiga, tämä on miesten liiga, päävalmentaja jatkaa.

Hughesin onneksi nuorukaisella on vielä vuosia aikaa kasvaa NHL-tasolle.

– Hän ei pelannut odotusten mukaisesti, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö hän olisi mennyt pelaajana eteenpäin tai etteikö hänellä olisi yhä potentiaalia kehittyä tähtipelaajaksi. Edessä on pitkä prosessi, joka vaatii kärsivällisyyttä alkaen hänestä itsestään, Nasreddine päättää.