Moni saattoi mieltää AHL-pakki Joni Tuulolan (arkistokuvassa) menneen kauden vaisuksi rapakon takana farmiliigassa. 24-vuotias puolustaja iski Rockford IceHogsin talven 56 pelissä tehot 2+6=8 (+5).

Esimerkiksi tuota aiempi kausi toi 52 pelissä pisteet 4+10=14 (-2). Kaudella 2017-18 pelaaja iski Sportissa 58 liigapelissä pinnat 7+23=30 (+3).

Näistä voi päätellä sen, että vaikka alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ei suoranaisesti pisteistä elä, hän kyllä pystyy takomaan niitä.

– Oma kauteni oli ihan hyvä. Ainoa, mikä tietysti hieman harmittaa on se, että en vieläkään onnistunut ottamaan askelta NHL:ään. Jahti on siis edelleen käynnissä, pelaaja itse kuittaa HPK:n kotisivuilla.

Liigasta kesken kauden 2017-18 lähtenyt Tuulola on pelannut Pohjois-Amerikassa nyt kaksi ja puoli kautta. Kun Chicago Blackhawksin kesän 2015 kuudennen kierroksen 181. varaus on ollut Suomessa reilut pari viikkoa, on hänen karanteeni ohi.

– Eipä tässä mitään, elämä hymyilee muutoin. Perheen kanssa kaikki on hyvin ja nyt on päästy taas normaalimpaan elämään kiinni karanteenin jälkeen.

Suomessa Tuulolan seuraavat päivät menevät muun muassa virtuaalikiekon parissa, kun hän edustaa oikeaa hallitsevaa suomenmestari HPK:ta.

Pudotuspelit alkavat siitä, mihin runkosarjassa jäätiin. Kun HPK:n sarjasijoitus oli seitsemäs ja KalPan kymmenes, kohtaa Tuulola ykköskierrokslela ex-lupaus Eetu Sopasen.

Nuorten MM-kultaa vuonna 2016 yhdessä Tuulolan kanssa voittanut Sopanen on tuttu niin normaaleista kuin virtuaalikaukaloista Tuulolalle.

– Olen kyllä pelannut Eetua vastaan silloin U20-MM-kisojen aikaan, joten tiedän mihin häntä vastaan pitää keskittyä, HPK:n edustaja kuittasi.