Kiistatta historian parhaisiin NHL-puolustajiin lukeutuva Paul Coffey muistetaan omalta uraltaan kiekollisena taitopuolustajana – nyky-NHL:ään täydellisesti soveltuvana puolustajan prototyyppinä siis.

Neljä Stanley Cupia ja kolme parhaan puolustajan Norris-pystiä urallaan kahmineen nykyisin 58-vuotiaan kanadalaisen vastaus kysyttäessä nyky-NHL:n kehityskohteista onkin melko yllättävä ottaen huomioon miehen omat avut pelaajana.

– Yksi asia jota toivoisin lisää – ja voin sanoa että rakastan katsoa tätä peliä, se on mahtavaa – olisi kuitenkin nähdä enemmän taklauksia, Coffey yllättää Sportsnetin Writer’s Bloc -podcastissa.

– En ollut urallani mikään taklaaja, mutta voin kertoa teille, että mikäli en ollut peleissä varuillani ja joku taklasi minua, se todella herätti ja nopeasti. Mielestäni tämä osa-alue pelistä on poissa.

Puolustajalegendalla on myös selvät perustelut väitteelleen.

– Kun pelaajat alkavat taklata toisiaan, peli muuttuu huomattavasti mielenkiintoisemmaksi. Todelliset pelimiehet erottuvat joukosta. He tietävät, kuinka toimia ruuhkatilanteissa. Se oli jännittävä osa peliä, enkä usko sen tulevan koskaan takaisin, Coffey muistelee.

Hall of Fame -puolustaja on NHL:n kaikkien aikojen kakkonen niin maaleissa, syötöissä kuin pisteissäkin laskettuna. Mies iski 1409 runkosarjapelissä pakille täysin käsittämättömät tehot 396+1135=1531. Coffey pitää yhä hallussaan puolustajien yhden kauden maaliennätystä: legenda iski kaudella 1985-86 tauluun hurjat 48 maalia.

Puolustajien pistepörssin kaikkien aikojen ykkösnimi Ray Bourque keräsi urallaan 48 tehopistettä Coffeyta enemmän, joskin Bourque ehti pelata yli 200 ottelua tätä enemmän.