Nuoren NHL-supertähden palkka saattaa kymmenkertaistua kesällä – ”Jopa Mitch Marnerin tasoa”

New York Islandersin vasta 22-vuotias ykköstähti Mathew Barzal saattaa solmia NHL:n kesämarkkinoilla vuosipalkaltaan jopa Taylor Hallia isomman sopimuksen.

Kanadalainen kesän 2015 1. kierroksen 16. varaus takoi jo tulokaskaudellaan tauluun upeat 85 tehopistettä. Tämän kauden tehosaldo näyttää 68 pelin jälkeen lukemaa 19+41=60. Rajoitetuksi vapaaksi agentiksi tuloillaan olevalle keskushyökkääjälle povataankin hurjaa vuosipalkkaa ensi syksystä alkaen.

Jättisopimuksen puolesta puhuu myös se fakta, että nihkeänä jättisopimusten suhteen tunnettu Islandersin GM Lou Lamoriello on jo aiemmin kertonut aikovansa vastata mahdollisiin muiden seurojen kilpaileviin tarjouksiin (offer sheeteihin).

– Lamoriellolla on maine kovana neuvottelijana, joka ei helposti solmi jatkosopimuksia ennen heinäkuun alkua. Toisaalta, Barzal on yksi lajin eliittitalenteista, jonka sopimus saattaa realistisesti ajatellen yltää Mitch Marnerin lukuihin (kuusi vuotta ja 10,893 miljoonaa dollaria kaudessa). Hän on myös sen arvoinen, arvioi The Score -sivusto.

Toisin kuin Toronto Maple Leafsin supertähti Marner, Barzal saattaa hakea kesällä pienellä riskillä huokeampaa 2-3 vuotista siltasopimusta. Tässäkin skenaariossa miehen vuosipalkka ylittänee kahdeksan miljoonan dollarin rajapyykin.

 


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?