Antti Mäkinen muisteli, kuinka yksi kova taklaus ratkaisi Stanley Cupin finaalit: ”Erikoinen sarja!”

© Kuva: Getty Images

Vuoden 2018 Stanley Cup -finaaleissa eivät kontrastit finaalivastusten välillä olisi voineet olla juuri suuremmat. Washington Capitals tuli USA:n hallintokaupungista ja ensimmäistä kauttaan NHL:ssä pelannut Vegas Golden Knights piti majaansa maailman viihdekaupungissa Las Vegasissa.

– Erikoinen sarja! Vegasissa oli sirkushuvit päällä, mutta silti siellä oli tosi paljon ihmisiä, jotka ymmärsivät jääkiekosta. Show heidän hallissaan oli totaalisen ensiluokkainen, muistelee sarjan Viasatilla ja Viaplayssa selostanut Antti Mäkinen.

– Toisella puolella oli Alexander Ovetshkin, jonka ei koskaan pitänyt voittaa yhtään mitään. Sen finaalisarjan tärkein tapahtuma oli Tom Wilsonin taklaus Jonathan Marchessaultiin. Mahtoiko olla vielä ensimmäisessä pelissä, kun hän painoi Marchessaultin viileäksi? Sillä voitettiin ensimmäistä kertaa Stanley Cup, hän jatkaa.

Välimatkat pelipaikkojen välillä olivat suuria kuvainnollisesti ja fyysisesti.

– Vegasissa oli järjettömän kuuma, yli 40 astetta lämmintä. Toisessa päädyssä USA:n historia, Arlingtonin hautausmaa ja Capitals ilman kannua, Mäkinen tunnelmoi.

Washington Capitalsin ja Vegas Golden Knightsin välinen finaalisarja näytetään kokonaisuudessaan Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa lauantaina.

Kimmo Mäkinen