Viime kesänä NHL:ssä nousi suuri kohu, kun Montreal Canadiensin GM Marc Bergevin teki harvinaisen offer sheetin Carolina Hurricanesin suomalaistähdelle Sebastian Aholle.

NHL:ssä yli 30 vuotta eri seurojen GM:nä ja presidenttinä toiminut kiekkoikoni Brian Burke on nyt tarjonnut erittäin kiintoisan väitteen Ahon offer sheetin taustoista.

Burke väittää, että Hurricanesin GM Don Waddell olisi pelannut melkoisen erikoista uhkapeliä seuran omistajan Tom Dundonin selän takana.

– Mitä Ahon offer sheetiin tulee, niin voin kertoa aivan tarkkaan mitä siinä tapahtui. Hurricanesin omistaja oli paljastanut Waddellille, että he eivät varmasti aio allekirjoittaa Ahon jatkosopimusta, jos se sisältää sopimusbonuksen. Tähän tietoon perustuen, Waddell meni sitten Bergevinin luokse ja kertoi hänelle kaiken. Bergevin ja Ahon pelaaja-agentti kävivät sitten yhdessä läpi vaihtoehtoja, joihin omistaja oli kieltäynyt suostuvansa. Summa valittiin millintarkasti. Siihen valittiin halvin mahdollinen tarjous, josta Canadiens uskoi Hurricanesin kieltäytyvän. Arvio tähän tarjoukseen tehtiin siis pelkästään omistajan Waddellille sanomien asioiden perusteella, Burke avasi Sportsnetille.

TESTAA MYÖS: Visa: Osaatko nimetä eniten NHL-otteluita pelanneet pelaajat?

Canadiensin tekemä offer sheet -tarjous oli viisivuotinen ja takasi Aholle 8,454 miljoonan dollarin vuosipalkan. Hurricanes tarttui pienen mietinnän jälkeen tarjoukseen ja suostui maksamaan sopimuksen sisältämän 11,3 miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksen.

– He ajattelivat tekevänsä sen todella järkevästi. Se oli oikeastaan Bergiviniltä todella viisasta toimintaa GM:nä, mutta se osui omaan nilkkaan, koska omistaja muutti mieltään. Se oli omistajan puolesta aivan oikea ratkaisu, Burke linjaa.