Lukuisat aiemmin lupauksina tai rivimiehinä pidetyistä NHL-pelaajista tekivät tällä kaudella läpimurtonsa NHL:n eliittiin.

Alla lista pelaajista, jotka nousivat NHL-maailman tietoisuuteen viimeistään tällä kaudella.

Dominik Kubalik, Chicago Blackhawks

24-vuotias tshekkilaituri on alkujaan Los Angeles Kingsin 7. kierroksen jämävaraus vuodelta 2019. Vasta tällä kaudella NHL:ssä debytoinut 187-senttinen Kubalik nousi välittömästi Blackhawksin tähdeksi: 68 peliin hurjat 30 maalia ja päälle 16 maalisyöttöä. Pelasi kaiken lisäksi melko rajoitetussa roolissa. Blackhawksin uuden tulemisen kulmakiviä tulevina vuosina.

J.T. Miller, Vancouver Canucks

27-vuotias jenkkihyökkääjä kuului jo viime vuosina kelpo syvyyspelaajiin New York Rangersin sekä Tampa Bay Lightningin riveissä. Viime kesäinen siirto Vancouveriin ja pelipaikka superlupaus Elias Petterssonin kanssa nosti jenkin kuitenkin NHL:n tähdistöön: 69 ottelua, 27+45=72.

Kevin Fiala, Minnesota Wild

Minnesota Wildin arveltiin alunperin jäävän kakkoseksi Nashville Predatorsin kanssa vuosi sitten helmikuussa tekemässään treidissä, jossa se hankki sveitsiläisen Fialan vaihdossa Mikael Granlundiin. Tällä kaudella Fiala on kuitenkin osoittanut väitteen vääräksi: 64 peliin kovat tehot 23+31=54. Viimeiseen 18 peliin hurjat 26 pinnaa.

Tony DeAngelo, New York Rangers

Nousi Rangersin ykköspakiksi ohi kesän kallispalkkaisen tähtihankinta Jacob Trouban. 68 peliin 53 (15+38) pinnaa nakuttanut 24-vuotias on saamassa seuraltaan jättimäisen palkankorotuksen miehen tulokassopimuksen umpeutuessa kesällä.

Bryan Rust, Pittsuburgh Penguins

27-vuotias alempien kenttien työmyyrä sai tällä kaudella tilaisuutensa Jevgeni Malkinin laidalla – eikä pettänyt. Aiemmin parhaillaan 38 pistettä kaudessa iskenyt Rust tälläsi tämän kauden 55 pelissään hurjat tehot 27+29=56.

Travis Konecny, Philadelphia Flyers

23-vuotiaan laitahyökkääjän aiempi yhden kauden piste-ennätys (49) meni tällä kaudella komeasti uusiksi: 66 pelissä tehot 24+37=61.

Elvis Merzlikins, Columbus Blue Jackets

Suomalaisittain Sveitsin pääsarja NLA:ssa supertähdeksi nousseen Merzlikinsin hurja tulokaskausi taalajäillä tietänee sitä, että vuosikaudet ykkösvahdin pestistä haaveillut Joonas Korpisalo saattaa löytää itsensä ensi kaudella jälleen tutusta roolista kakkosvahtina. 23 peliä torjuntaprosentilla 93,5 pelannut latvialainen on osoittautunut Jarmo Kekäläiselle todelliseksi timantiksi.

Tristan Jarry, Pittsburgh Penguins

Jämävahtina NHL-kaukaloihin vuosien ajan pidetty Jarry nappasi tällä kaudella Penguinsin ykkösvahdin roolin kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Matt Murrayn nenän edestä. 29 peliä torjuntaprosentilla 93,1 saattaa tietää Murraylle lähtöpasseja tulevana kesänä.

LUE MYÖS: FLOP-lista: Nämä NHL-tähdet floppasivat pahiten tällä kaudella – suomalaiskonkari mukana