FLOP-lista: Nämä NHL-tähdet floppasivat pahiten tällä kaudella – suomalaiskonkari mukana

© Kuva: Getty Images

Useat NHL:n tähtikaliiberin pelaajat romahtivat tällä kaudella pahemman kerran totutusta tasostaan.

Alla kuusi nimeä, joiden arvo koki pahimman kolauksen.

Phil Kessel, Arizona Coyotes

Kesselin tulo Arizonaan näkyi selvästi seuran kausikorttimyynnissä, mutta kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan vaikutus kaukalossa jättikin sitten selvästi toivomisen varaa. Oli vasta joukkueensa kuudenneksi paras pistemies. 70 peliä, 14+24=38 ja plusmiinuslukema -21 kertoo karua kieltään 32-vuotiaan laiturin kaudesta.

Jeff Skinner, Buffalo Sabres

40 maalia viime kaudella nakutellut tiistaitähti solmi Sabresin kanssa kahdeksan vuoden ja 72 miljoonan dollarin jatkosopimuksen viime kesänä. Romahti välittömästi tämän jälkeen käsittämättömällä tavalla ollen tällä kaudella joukkueensa seitsemänneksi paras maalintekijä. 59 peliä tehoin 14+9=23, plusmiinus-lukema -22.

Joe Pavelski, Dallas Stars

San Jose Sharksin seuraikoni saapui kesällä Starsiin massiivisella seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkalla. 38 maalia tuottanut viime kausi on ollut Teksasissa vain kaukainen muisto: 35-vuotias konkari on iskenyt 67 pelissä palkkaansa nähden surkeat tehot 14+18=31.

P.K. Subban, New Jersey Devils

Kesän 2013 Norris-voittajan uran syöksykierre sen kuin jatkuu. 68 pelissä vain 18 (7+11) pistettä. 30-vuotias sometähti ei ole koskaan aiemmin urallaan jäänyt alle 30 pinnan runkosarjaan. Yhdeksän miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan puolustajan plusmiinus-sarake näyttää sekin karmeaa pakkaslukemaa -22.

Pekka Rinne, Nashville Predators

Konkarivahdin Vezina-kaudesta on vasta kaksi vuotta, mutta ikä alkaa näkyä väistämättä 37-vuotiaan seuralegendan otteissa. Menetti viimein ykkösmaalivahdin paikkansa Juuse Sarokselle. Kauden keskeytyshetkellä tilillä 36 ottelua torjuntaprosentilla 89,5 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,17. Rinteen viisi miljoonaa dollaria kaudessa tuottava sopimus umpeutuu kesällä 2021. Tuolloin päättynee myös kempeläisen upea NHL-ura.

Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Isoin odotuksin Floridaan jättimäisen seitsemän vuoden ja 70 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen solmineesta venäläisestä tuli nykyvalossa viime kesän pahin floppihankinta.  Torjuntaprosentti 90,6, päästettyjen maalien keskiarvo 3,25. Jäi lopulta jopa farmin farmista ECHL:stä tulleen Chris Driedgerin varjoon.

LUE MYÖS: TOP-lista: Rivimiehestä tähdeksi! Nämä NHL-pelaajat löivät läpi tällä kaudella

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!