Kumpi oli kovempi: Wayne Gretzky vai Mario Lemieux? Näin kiekkofanit vastasivat

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon kuten minkä tahansa urheilulajin kuuma peruna on aina, kuka on lajinsa paras. Lätkässä keskustelussa ovat tällä hetkellä mukana Sidney Crosby ja Connor McDavid, mutta viimeistään tällä kaudella nuori Edmonton-sentteri on vienyt viitan itselleen.

Kun tarkastellaan koko lajin historiaa, joukosta edukseen erottuu kaksi nimeä: Wayne Gretzky ja Mario Lemieux. Kumpi heistä on parempi kiekkoilija?

Gretzkyn saavutukset ja ennätykset ovat rajattomat. Hän pelasi NHL:ssä vuodesta 1978 aina vuoteen 1999 saakka. Tuona aikana hän voitti neljä Stanley Cupia ja kymmenen parhaan pistemiehen Art Ross Trophya. Urallaan hän nakutti 894 maalia ja 2857 tehopistettä.

Lemieux aloitti uransa NHL:ssä vuonna 1984 ja pelasi vuoteen 2006 saakka. Uransa keskellä hän joutui pitämään neljä vuotta taukoa selkävaivojen vuoksi. Silti hän voitti kaksi Stanley Cupia ja kuusi Art Ross Trophya. Hän iski NHL:ssä 690 maalia ja 1723 tehopistettä, vaikka pelasi otteluita 500 vähemmän kuin Gretzky.

Kysyimme Facebook-sivuillamme, kumpi on kaksikosta kovempi. 596 jääkiekon ystävää vastasi kyselyyn. Heistä 351 (59%) piti Gretzkyä kaikkien aikojen kovimpana.

Oletko samaa mieltä? Lisää kiekkoaiheisia äänestyksiä ja keskustelua löydät NHL-olohuone Facebook-ryhmästä.

GALLUP! Kumpi oli peliurallaan parempi, Gretzky vai Lemieux?👍 = Wayne Gretzky❤️ = Mario Lemieux

Gepostet von NHLSuomi am Mittwoch, 18. März 2020


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.