Henrik Lundqvistin jatko NY Rangersissä ei realismia – NHL-toimittaja: tässä todennäköisin skenaario

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin pitkäaikainen kasvokuva ja seuralegenda Henrik Lundqvist saattaa olla pelannut viimeisen pelinsä manhattanilaisseurassa.

The Athleticin toimittaja Rick Carpinello kirjoittaa kolumnissaan, ettei Rangers ole varmuudella lähdössä ensi kauteen nykyisellä kolmen maalivahdin taktiikalla. Todennäköisin lähtijä kolmikosta Lundqvist, Igor Shesterkin, Alexandar Georgiev olisikin 38-vuotias ruotsalaisvahti, jolle ei liene tarjolla liiemmin ottajia myöskään muista NHL-seuroista, kiitos miehen jättimäisen 8,5 miljoonan dollarin cap hitin.

– Mitkä ovat vaihtoehdot? No, ensiksikin sopimuksen ulosostaminen. Näin maalivahti saisi kolme miljoonaa dollaria siitä 4,5 miljoonasta, jotka hän todellisuudessa tienaisi viimeisestä sopimuskaudestaan. Samalla Rangers säästäisi ensi kauden palkkakatossaan 5,5 miljoonaa dollaria, Carpinello aloittaa.

– Toinen vaihtoehto olisi treidi, joka Lundqvistin pitäisi itse hyväksyä ja jossa Rangers ottaisi kontolleen vähintään puolet hänen palkastaan. Kummassakin tapauksessa Rangers joutuisi ottamaan kuollutta rahaa palkkakattoonsa, mikä on kuitenkin pienempi paha kuin pitää Lundqvistin koko 8,5 miljoonan dollarin cap hit -lukema katon alla, toimittaja järkeilee.

Rangers-konkareista Carpinello uskoo myös puolustaja Marc Staalin joutuvan sopimuksen ulososton kohteeksi kesällä. 33-vuotiaan puolustaja palkkakattoon laskettava cap hit ensi kauden osalta on hurjat 5,7 miljoonaa dollaria.

LUE MYÖS: Mikko Koivun ura ohi? The Athletic: ”Lähteiden mukaan…”

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!