TOP 10: NHL:n parhaat kakkosmaalivahdit – suomalaistähden varamies ykkösenä

© Kuva: Getty Images

Kakkosmaalivahdin rooli korostuu vauhtikiekkoon perustuvassa nyky-NHL:ssä aivan eri tavalla kuin vielä takavuosina ykkösvahtien pelattua tuolloin lähes kaikki runkosarjapelit.

The Hockey Writers listasi mielestään tämän hetken 10 parasta kakkosmaalivahtia. Listan ykköseksi nousee Boston Bruinsissa Tuukka Raskia toista kauttaan kirittävä 34-vuotias Jaroslava Halak.

– On lähes absurdia, kuinka vähän kunnioitusta Halak on saanut urallaan. Slovakian jääkiekkohistorian paras maalivahti on pelannut 14 NHL-kautta Montrealin, St. Louisin, NY Islandersin sekä Bostonin riveissä. Miehen tilastot ovat olleet aina hyvän ja erinomaisen välimaastossa. Raskin kakkosena NHL:n ehdottomasti paras varamaalivahti, THW ylistää uransa 91,7 torjuntaprosentilla pelannutta konkaria.

Listan viidennelle sijalle sivusto nostaa Arizona Coyotesin Antti Raannan.

– Kun Coyotes hankki Raannan Rangersistä vuonna 2017, he tuskin uskoivat hänen putoavan takaisin siihen kakkosvahdin rooliin, jossa tämä pelasi Henrik Lundqvistin takana New Yorkissa. Valitettavasti iso loukkaantuminen kesken kakkoskauden yhdessä Darcy Kuemperin upean nousun myötä on pudottanut Raannan taas kakkosmaalivahdiksi.

– Ei ole silti kysymystäkään siitä, etteikö Raanta olisi edelleen 1B-tason maalivahti Kuemperin toimiessa 1A-veskarina. Raanta ei ole palannut vielä samalla tasolle kuin ennen loukkaantumistaan, The Hockey Writers muistuttaa nostaen samalla esille Raannan mahdollisen treidin ensi kesänä.

Katso koko TOP 10 -lista alta:

10) Jake Allen — St. Louis Blues
9) Thatcher Demko — Vancouver Canucks
8) James Reimer — Carolina Hurricanes
7) Pavel Francouz — Colorado Avalanche
6) Antti Raanta — Arizona Coyotes
5) Anton Khudobin — Dallas Stars
4) Elvis Merzlikins — Columbus Blue Jackets
3) Thomas Greiss — New York Islanders
2) Ilja Samsonov — Washington Capitals
1) Jaroslav Halak — Boston Bruins