Suomalaisäidin poika Mika Zibanejad iski historiaa – luotsilta eeppinen kommentti: ”Jos hän tekee maaleja jatkuvasti, puhun hänestä, kunnes olen sininen”

© Kuva: Getty Images

Maaleja NHL:ssä liukuhihnalta mättävä Mika Zibanejad rikkoi keskiviikon vastaisena yönä taalaliigassa huiman rajapyykin. NY Rangersin ruotsalaistykki on mättänyt kauden 56 ottelussa tehot 40+34=74 (+7).

Zibanejadin liekehdintä kiinnostanee Suomessakin jonkin verran. Pelaajan äiti on nimittäin suomalainen Ritva Zibanejad, joka on kotoisin Kainuun maakunnassa sijaitsevasta Paltamosta.

Ruotsalaissentteri summasi ensimmäistä kertaa urallaan 40 maalin rajan. Tahti on seurahistoriassa häikäisevän nopea, sillä koskaan aiemmin yksikään Rangers-pelaaja ei ollut pystynyt kyseiseen rajaan näin pienessä ottelumäärässä.

Sentterin maalitahti on häikäisevä hänen omaan uraansakin verraten, sillä aiemmin hän oli päässyt edellisille kymmenluvuille viime kaudella. Tuolloin syntyi silloinen maaliennätys 30 kaappia.

– Hän menee eteenpäin päivä toisen jälkeen. Sanoin Zibanejadille hänen tehtyä Washington Capitals -pelissä viisi maalia, että olen jo kyllästynyt puhumaan hänestä. Mutta jos hän tekee maaleja jatkuvasti, puhun hänestä niin pitkään, kunnes olen kasvoiltani sininen, päävalmentaja David Quinn virnisteli NHL:n virallisilla verkkosivuilla.

Yöllä Zibanejad nakutti yhden pöntön, kun Rangers kaatoi Dallas Starsin luvuin 4-2. Pelaaja on nakuttanut kymmenessä edellisessä pelissä hämmentävät kymmenen maalia.

– Mielestäni hallitsimme kiekkoa jopa todella hyvin, eli kiekolla pelaaminen oli todella hyvää. Olimme niskan päällä, otimme aikaa ja tilaa pois. Nyt tämä oli todellinen joukkueen yhteinen ponnistus, Rangers-luotsi kiitteli.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!