Mediajätti laski NHL-seurojen mestaruustodennäköisyydet – yksi joukkue ylitse muiden

© Kuva: Getty Images

Mediajätti The Athletic on laskenut yhteen eri joukkueiden mahdollisuudet sekä NHL:n pudotuspelipaikkaan, että Stanley Cupin voittoon asti.

Uutissivusto suoritti tuloksia varten 50 000 eri simulaatiota, jossa se huomioi joukkueiden voitto-odottamat kaikissa loppukauden peleissä, ottaen huomioon mm. terveystilanteen, otteluohjelman haastavuuden ja mahdolliset pudotuspelipeliparit.

Ylivoimainen suosikki Stanley Cup -voittajaksi on listauksen mukaan Tampa Bay Lightning, joka voittaa sivuston suorittamien laskutoimitusten mukaan mestaruuden 24 prosentin todennäköisyydellä. Toiseksi suurin suosikki mestariksi on Boston Bruins (14%), joka jää kuitenkin selvästi Lightningin taakse. Seuraavat sijat menevät Pittsburgh Penguinsille ja Colorado Avalanchelle (molemmilla 11% todennäköisyys).

Puolustavan mestarijoukkue St. Louis Bluesin saumat mestaruuteen ovat seitsemän prosentin luokkaa. Perässä tulevat Dallas Stars (6%) sekä Washington Capitals (4%).

Useiden ennakkoon vahvoina pidettyjen ”suomalaisjoukkueiden” matka uhkaa arvion mukaan sen sijaan tyssätä jo runkosarjavaiheeseen. Esimerkiksi Winnipeg Jetsin mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat sivuston mukaan enää vain 17 prosenttia. Florida Panthersin pudotuspelimahdollisuudet ovat 44 prosenttia. Vielä hetki sitten jopa mestarisuosikkina pidetyn Arizona Coyotesin pudotuspelimahdollisuuksia sivusto pitää enää 45-prosenttisina.

Viidellä NHL:n jumbojoukkueella (San Jose, New Jersey, Ottawa, Los Angeles, Detroit) ei ole taulukon mukaan enää edes prosentin saumoja kevään tosipeleihin. Yhden prosentin todennäköisyyden saavat yhä Buffalo sekä Anaheim.