Alex Ovetshkin sivuutettu – tulikuuma David Pastrnak nousi NHL:n maalipörssin kärkeen, pisti historiakirjoja uuteen uskoon

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin David Pastrnak otti NHL:ssä torstain vastaisena yönä roolia taas maagisesti taottuaan joukkueensa 4-1-voitossa kypärätempun. Ottavana osapuolena oli Montreal Canadiens.

Maalit nostivat tsekkipelurin kauden saldon 41:een. Noilla irtoaa NHL:n kärkipaikka ennen Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsia ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinia. Kummatkin ovat latoneet 40 pömpeliä.

Kun nalli oli 23-vuotiaalle tsekkiläiselle taalaliigauran yhdeksäs pudotuspelit huomioiden, nousi hän todella harvinaiseen ja mairittelevaan joukkoon. Pelaaja on Capitals-tykki Ovetshkinin kanssa toinen aktiivi, joka on pystynyt tekemään yhdeksän hattutemppua ennen 24-vuotispäiviään.

Lisäksi kyseiset pelaajat ovat ainoat, jotka ovat nakuttaneet tällä kaudella neljä hattutemppua. Pastrnak iski aiemmat knallit 9. tammikuuta, 26. marraskuuta ja 14. lokakuuta, jolloin syntyi neljä häkkiä.

Vain yksi Bruins-pelaaja on pystynyt kiskomaan hatullisia yhden kauden aikana enemmän kuin tsekki. Phil Esposito lennätti päähineitä seitsemään otteeseen sesongilla 1970-71. Pastrnak voi yltää tähän vielä heittämällä.

Suomalaisvahti Tuukka Rask otti ottelussa 28 koppia.