Aleksandr Ovetshkin on dominoinut samaa tilastoa jo 14 vuotta – nyt viimein jäämässä kakkoseksi

© Kuva: Getty Images

Aleksandr Ovetshkin on yksi koko jääkiekon historian parhaista maalintekijöistä ja voimahyökkääjistä. Tälläkin kaudella venäläistähti on marssimassa maalipörssin voittoon. Rocket Richard Trophy olisi Ovetshkinille jo uran yhdeksäs.

Yhdessä tilastossa Ovetshkin on dominoinut vielä kovemmin kuin maalipörssissä. Venäläistähti on vienyt viimeiset 14 vuotta nimiinsä tilaston, jossa lasketaan yhteensä laukaukset ja taklaukset. Parhaimmillaan Ovetshkinin lukema oli 771 kaudella 2008-09.

Ensimmäistä kertaa sitten kauden 2005-06 Ovetshkin ollaan voittamassa. Tällä hetkellä laukausten ja taklausten tilaston ykköspaikkaa pitää Ottawa Senatorsin hyökkääjä Brady Tkachuk. Voimahyökkääjän lukema on 436.

20-vuotias hyökkääjä ei ole kuitenkaan osunut tolppien väliin aivan samalla tavalla kuin Ovetshkin. Tkachuk on iskenyt kauden 56 ottelussa tehot 16+15=31.