Toronto Maple Leafsin 19-vuotias suurlupaus pelaa itseään tähtiin – ylsi NHL-pelissä jo harvinaiseen temppuun

© Kuva: Getty Images

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomellekin tutuksi tullut ruotsalaispakki Rasmus Sandin on pelaamassa itseään tällä kaudella kovalla tahdilla jääkiekkokansan tietoon. Pelaaja on luutinut NHL:ssä vasta seitsemässä pelissä, mutta noissa pistetehtailu on ollut huimaa. Kasassa on saldo 0+4=4.

Pääosan kaudestaan AHL:n puolella Toronto Marliesissa viettänyt pakki nakutti joukkueensa edellisessä pelissä New Jersey Devilsiä vastaan tehot 0+2=2 tehden samalla seurahistoriaa. 19-vuotias pelaaja on vasta ensimmäinen teini-ikäinen pakki sitten Morgan Riellyn ja marraskuun 2013, joka on pystynyt takomaan kaksi pinnaa peliin.

Pisteet eivät ole sattumaa, sillä AHL:n puolella saldo on 21 pelin jälkeen 2+13=15. Nuorten MM-jäillä Tsekissä Maple Leafsin juhannuksen 2018 ykköskierroksen 29. varaus takoi seitsemässä ottelussa häikäisevät tehot 3+7=10.

MM-pronssiottelussa Suomea vastaan yhden maalin iskenyt ja himmeimpiä mitaleita juhlinut pelaaja oli Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n direktoraatin valinta turnauksen parhaaksi puolustajaksi ja lisäksi hän nousi myös median äänestämään All-Star -joukkueeseen.