Dallasin maalivahtitilastot hämmentävät – dominoivat yhdessä koko NHL:ää

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin kausi on ollut menestystarina, vaikka päävalmentaja Jim Montgomery joutuikin vaihtoon kesken kauden. Dallas on tällä hetkellä keskisen divisioonan toisena.

Isoin syy joukkueen menestykseen on maalivahtipeli. Joukkueen kummatkin maalivahdit ovat tilastoiltaan koko NHL:n kärkeä.

Ykkösvahti Ben Bishop on torjuntaprosentissa mitattuna NHL:n kakkonen. Hän on pysäyttänyt kiekot 93% varmuudella. Huonosti ei ole mennyt kakkosvahti Anton Khudobinillakaan. Hänen torjuntaprosenttinsa on 93,2, jolla hän on koko NHL:n ykkönen.

Päästettyjen maalien keskiarvossakin mitattuna kaksikko on NHL:n terävintä kärkeä.  Bishop on päästänyt 2,23 maalia ottelua kohden, kun taas Khudobinin selän taakse on mennyt keskimäärin 2,13 maalia. Bishop on tilastossa NHL:n neljäs ja Khudobin koko liigan toinen.