Buffalo-kapteeni ollut huimassa iskussa – piste-ennätys menossa uusiksi: ”Iso kiitos”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres isännöi lauantai-iltana kotipesässään Vancouver Canucksia.

Rasmus Ristolaisen ja Henri Jokiharjun edustama Buffalo sai sahattua neljän pelin tappioputkensa poikki viime viikolla jatkoaikavoitolla Edmonton Oilersista. Sabres jatkoi voittojen tiellä voittamalla kotonaan Florida Panthersin niukasti 3-2. Hallitseva mestari St. Louis Blues palautti kuitenkin Buffalon tappioiden tielle edellisellä kierroksella olemalla kotikaukalossaan selkeästi parempi maalein 5-1.

Sabres menestyy pitkälti Jack Eichelin pelivireen mukaan. Sabres-kippari on ollut tällä kaudella aivan huikealla tehopäällä nakuttamalla 43 ottelussa tehot 27+29=56, ja on sillä lukemalla NHL:n pistepörssissä kahdeksannella sijalla. Tätä vauhtia Eichel laittaa runkosarjan piste-ennätyksensä aivan uusille lukemille.

– Iso kiitos kippari Eichelille hänen panoksestaan kaukalossa ja kopissa. Mies on kasvanut henkisesti ja hinaa joukkuetta hienosti, Viasatin jääkiekkoasiantuntija Esa Pirnes toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Buffalon suomalaispakit Ristolainen ja Jokiharju ovat kantaneet myös kortta kekoon tehojen muodossa. Sabresin ykköspakistoon kuuluva Ristolainen on nakuttanut 44 ottelussa tehot 4+15=19 ja kolmospakkiparissa pelaava Jokiharju on tehoillut lukemat 4+7=11.

Sabresin lauantainen vastustaja Canucks on läntisessä konferenssissa sijalla yhdeksän. Viimeisestä viidestä pelistä se on voittanut kaksi.

Buffalo Sabres – Vancouver Canucks lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen