Kiekkosivusto The Hockey Writers on listannut mielestään maailman kymmenen parasta jääkiekkoliigaa paremmuusjärjestykseen.

Kahdesta kärkisijasta tuskin on kenelläkään vastaan sanomista NHL:n ja KHL:n viedessä itseoikeutetut kärkisijat nimiinsä. Kolmoseksi sivusto nosti Ruotsin pääsarja SHL:n.

Vielä vuosituhannen vaihteessa maailman toiseksi kovimpana kiekkosarjana pidetty kotoinen Liiga nousi THW:n rankkauksessa hienosti neljänneksi. Perusteeksi sivusto nostaa mm. sen, että ennen SM-liigana tunnetusta suomalaisen joukkueurheilun lippulaivasta nousee jatkuvasti uusia huippulupauksia aina NHL:ään asti.

Viidennelle sijalle nousee tasoaan viime vuosina roimasti nostanut Tshekin Extraliga, ennen nimimiehiä vilisevää Sveitsin pääsarja NLA:aa. Farmiliiga AHL puolestaan löytyy listalta vasta sijalta kahdeksan, edellään mm. monen jäähdyttelyliigana pitämä Saksan DEL.

THW:n listaus kokonaisuudessaan:

  1. NHL
  2. KHL
  3. SHL (Ruotsi)
  4. Liiga (Suomi)
  5. Extraliga (Tshekki)
  6. NLA (Sveitsi)
  7. DEL (Saksa)
  8. AHL (Pohjois-Amerikka)
  9. NCAA (Yhdysvallat)
  10. OHL (Kanada)

Voit lukea lisää TOP-listauksia täältä.