NHL-joukkue Los Angeles Kingsin juhannuksen 2018 ykköskierroksen 20. varaus Rasmus Kupari sai Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla kovaa kehua tsekkiläiseltä ex-kiekkoilija Petr Hubacekilta.

Jyväskyläläisessä liigajoukkue JYPissä päättyvällä vuosikymmenellä muun muassa Suomen mestaruuden ja European Trophyn mestaruuden voittanut hyökkääjä toimii nyt alle 20-vuotiaiden MM-kiekon lähettiläänä. Kisat alkavat tapaninpäivänä Tsekissä.

– Kupari on taas yksi Kärppien tuote. Hän on kuin sekoitus Sebastian Ahoa ja Jesse Puljujärveä, 40-vuotias Hubacek lataa.

Kuten viime kevään Slovakian MM-kisat todistivat, on Suomessa joukkuepelaaminen ottanut aimo askeleita kohti maailman kärkeä. Tätä ajatusmaailmaa ei pidä unohtaa, vaikka samalla Suomi tuottaa Kupareita, Ahoja, Puljujärviä ja kumppaneita.

– Suomesta tulee paljon hyviä yksilöitä. Mutta heidän ajattelunsa lähtee aina joukkueesta. Yhteistyö on heidän vahvuutensa myös täällä, Hubacek sanoo viitaten tapaninpäivänä alkaviin MM-kisoihin.

Jääkiekkomaailmassa suomalaiset tunnetaan Slovakian MM-kullan jälkeen ennen kaikkea kovasta työstä ja joukkueen yhteenkuuluvuudesta. Suomi voitti maailmanmestaruuden joukkueella, joka oli suurin piirtein noin C-D-maajoukkueemme.

– Leijonien vahvuudet näissäkin U20-kisoissa ovat vauhti, sitoutuneisuus, yhteistyö ja työmoraali.

– Juuri nämä leimasivat Suomen miestenkin maajoukkuetta Slovakian kisoissa. Niillä he niittivät menestystä.

Hubacek painottaa myös sitä, että Suomesta löytyy nyt tarjontaa monipuolisesti.

– Näen, että suomalaiset suoltavat paljon hyviä jääkiekkoilijoita. Heitä on todellakin suositeltavaa tulla katsomaan.

– Mutta ei siis vain yksittäisiä pelaajia, vaan koko joukkuetta, lähettiläs vinkkaa.

Hallitseva maailmanmestari Suomi avaa MM-kisaurakkansa Tsekin jäillä siis tapaninpäivänä rakasta länsinaapuri Ruotsia vastaan.