Entinen NHL-puolustaja antoi arvion Patrik Laineesta – yksi iso muutos viime kauteen: ”Se kasvattaa pelaajan arvoa”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin snaipperina tunnettu suomalaishyökkääjä Patrik Laine on muuttanut pelityyliään tälle kaudelle.

Aiempina kausina Laine on tehnyt tuhoja maalintekijänä ja varsinkin ylivoimassa operoivana snaipperina. Tällä kaudella Laine on syöttänyt huomattavasti enemmän maaleja kuin tehnyt. Tamperelainen on ohittanut jo nyt viime kauden syöttölukemansa ja ei tarvitse tätä menoa montaakaan ottelua, että laittaa syöttöennätyksensä uusille lukemille.

– Laukaus on ollut se vahvuus, mutta nyt on tullut syöttöjä ihan helkutisti, ja hän on ihan eri mies kaukalossa. Kaikkihan sen tiesivät, että maaleja hän osaa tehdä ja nakuttaa niistä one timereistä. Nyt on ollut kokonaisvaltaista pelaamista ja se kasvattaa pelaajan arvoa koko ajan, toteaa pitkän uran NHL:ssä tehnyt puolustajajärkäle Sami Helenius NHLSuomi-sivustolle.

Laine pelaa NHL:ssä jo neljättä kauttaan ja siitä syystä välillä unohtuu, miten nuori mies on kyseessä.

– Miten nuori jätkä! 21-vuotias ja tuommoisia tehoja painaa. Voisi sanoa superstaraksi jo nyt, mutta muutamassa vuodessa voi dominoida koko NHL-liigaa. Joku guru sanoi minulle joskus pelivuosinani, että 26-vuotiaana pelaaja on parhaimmillaan. Siinä on jo karaistunut ja oppinut metkut. Missä hönkiä ja missä antaa siimaa, Helenius kertoo.

Laine on myös taklannut tällä sesongilla huomattavasti enemmän kuin aiempina kausina.

– Se on fakta, että kun kaukalo on pieni, et voi välttyä kaksinkamppailuilta. Vaikka et ole rymistelijä, niin kontaktia on otettava. Rapakon takana arvostetaan sitä, että sinulla on niin sanottua munaa ja pelaat kaasupullot kainaloissa, vaikka olet 160-senttinen. Asenne on tärkein, mittavan ja joku voisi sanoa, että varsin paljon munaa omaavan uran NHL:ssä tehnyt Helenius tietää.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets lauantaina klo 21.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen