Pieksämäkeläislähtöinen Otto Leskinen debytoi NHL:ssä Suomen aikaa perjantaiyönä Montreal Canadiensin takalinjoilla. Varaamaton suomalainen selvisi Habsin 2-3-tappiopelistä aika pitkälle puhtain paperein.

Leskinen jäi Colorado Avalanchea vastaan tehoitta saaden peliaikaa seitsemän minuuttia ja 37 sekuntia päälle. Pakki oli Montrealin miehistöstä komeasti ainoa, jonka tehotilasto jäi plussalle (+1). Leskinen oli jäällä, kun Brendan Gallagher napautti 1-3-kavennuksen.

– Ihan hyvältä tuntui pelata. Se oli sellainen peruspeli, ei oikeastaan mitään erityisen hyvää tai huonoa, Leskinen oli sanonut Ilta-Sanomille.

– Ei oikeastaan edes jännittänyt erityisemmin ennen peliä. Odotin koko ajan, että jossakin vaiheessa alkaa jännittämään kovemmin, mutta ei se sitten tullut.

AHL:n puolella Laval Rocketin paidassa 24 ottelussa komeat tehot 1+11=12 iskenyt ja farmissa suomalaisten sisäistä syöttöpörssiä dominoiva Leskinen sai sosiaalisessa mediassakin kehuja.

– Mielestäni tämä oli hyvä peli (maalivahti Cayden) Primeaulta ja Leskiseltä, (Jesperi) Kotkaniemen kontakti oli ruma. Olisin mieluummin voittanut, mutta Avalanche on erittäin hyvä joukkue, eräs kirjoittaa.

David Trott

@davidtrott13

Shane Oliver, #GoHabsGo Wanted, Elite Scoring!

@Sholi2000
Spotted the Avs 2 which was the difference. Fun game, Primeau was fine. Should have played Price vs the stronger team and Primeau tomorrow. East to say now, but I stick to what I believe in.
I thought it was a good game for Primeau and Leskinen and an ugly check on Kotkaniemi. I would have preferred a win but Avalanche are a very good team.

– Leskinen ja Primeau pelasivat molemmat hyvin. Molemmat näyttivät lupaavilta, sama ihminen näkee.

– Leskinen pelasi hyvin, ensimmäisessä ottelussaan koskaan. Olen varma, että jos hän jatkaa näin, ansaitsee hän jääaikaa enemmän, yksi arvelee.