Sharks-GM puolustaa Erik Karlssonin jättisopimusta – ”Jos emme olisi tehneet…”

San Jose Sharksin napattua Erik Karlssonin ryhmäänsä syyskuussa 2018 Ottawa Senatorsista, teki haipaitojen GM Doug Wilson pian selväksi, että joukkueella oli ruotsalaispakille pitkän tähtäimen suunnitelmia.

Wilson todisti puheensa viime kesäkuussa, kun hän rustasi kaksinkertaiselle Norris-voittajalle jättimäisen kahdeksanvuotisen ja 92 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Diili on voimassa kesään 2027 asti.

Kontrahtia on pidetty Sharksin kannalta ainakin jonkinlaisena riskivetona ja The Athletic-lehden Pierre LeBrun ottikin Wilsonia haastatellessaan asian esille.

Seurapomo ei kuitenkaan näe asiassa ongelmaa.

– Ratkaisupelaajia ei ole kuin kourallinen tarjolla ja vaikeinta on löytää puolustajia ja keskushyökkääjiä. Nämä ovat pelin moottoreita, varsinkin siinä miten lajia nykyisin pelataan. Erik on vasta lähestymässä parhaita vuosiaan, Wilson toteaa ja jatkaa:

– Jos emme olisi tehneet Erikin kanssa (jätti)sopimusta, jonossa olisi ollut 20 joukkuetta, jotka olisivat maksaneet hänelle. Hän on erityinen pelaaja, kuten Brent Burnskin. Nämä pelaajat saavat kyllä rahansa.

Karlsson kärsi ensimmäisellä Sharks-kaudellaan runsaasti loukkaantumisista, mutta hyökkäävä pakki takoi silti 53 runkosarjaottelussa 45 (3+42) tehopistettä. 19 pudotuspelin saldo oli 2+14=16.

Kuluvalla sesongilla – tuoreen jättidiilin ensimmäisellä kaudella – Karlsson on nakutellut 28 peliin 21 (3+18) tehopistettä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!