Mitä Edmonton haluaa Jesse Puljujärvestä? GM vastaa polttaviin kysymyksiin

© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärven on tehtävä NHL-sopimus ennen joulukuun alkua, tai hän ei saa enää tällä kaudella tehdä NHL-sopimusta ollenkaan. Tämä ei ole suomalaislupaukselle ongelma, sillä hän on kertonut jäävänsä mielellään Liigaan.

Aikarajan lähestyminen on kuitenkin nostanut Puljujärven tilanteen jälleen tapetille Pohjois-Amerikassa. Urheilujulkaisu The Athletic kyseli nappasi Edmonton Oilersin GM Ken Hollandin haastatteluun ja kysyi tältä kaikki pitkään askarruttaneet kysymykset.

Monet ovat epäilleet, että jos Puljujärvi pelaa koko kauden Liigassa, hänen vaihtoarvonsa laskee. Holland kiisti näkemyksen täysin. Hän sanoi myös, ettei Edmontonin menestys ole lisännyt paineita Puljujärven kauppaamiselle.

Holland kertoi suoraan, millaista vastinetta Puljujärvestä haluaa.

– Jotain nuorta. Sen täytyy olla nuorta. En yritä vaihtaa häntä johonkuhun, joka on vanha. Sen täytyy olla nuori pelaaja nuoresta pelaajasta, tai ehkä nuori pelaaja tai varausvuoro, Holland kertoi.

Edmontonin GM ei liikaa stressaa joulukuun aikarajaa. Hän näkee tulevaisuudessa kolme mahdollista skenaariota.

– Ottaen huomioon, että hän on 21-vuotias, me omistamme hänen oikeutensa vielä vuosiksi eteenpäin. Joko hän jää Eurooppaan moniksi vuosiksi, kauppaamme hänet eteenpäin tai hän palaa tänne. Vain kolme asiaa voi tapahtua, mutta en osaa ennustaa tulevaisuutta, Holland sanoi.

– Hän on 21. Ei 26. Tällä pelaajalla on vielä paljon kiitorataa jäljellä. Se vaikuttaa ajattelutapaani. Joku sanoo: ”No, siitä on jo kolme vuotta. Hän ei ole vielä lyönyt läpi.” Se tekee diilin tekemisestä vaikeaa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!