Washington Capitalsin seurajohto on jo lähipäivinä kiperän päätöksen edessä joukkueen ollessa vain reilut 70 000 dollarin päässä NHL:n palkkakatosta.

2,75 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Carl Hagelin on lisäksi parhaillaan loukkaantuneiden listalla, joten ruotsalaislaiturin palkkaa ei tällä hetkellä lasketa mukaan Capitalsin palkkakattoon.

Hagelinin paluu tositoimiin on kuitenkin lähellä, mikä pakottaa ilman uusia loukkaantumisia seurajohdon liikekannalle. Sen on joko kaupattava toisaalle joku pelaajistaan, tai vastavuoroisesti heitettävä yksi hyvin tienaavista runkomiehistään siirtolistalle ja sitä kautta mahdollisesti farmiseura Hershey Bearsiin.

NBC Sportsin Washingtonin toimittaja J.J. Regan veikkaa Capitalsin yrittävän päästä tällä hetkellä eroon ennen kaikkea 28-vuotiaasta slovakkilaitahyökkääjä Richard Panikista. Hagelinin tavoin 2,75 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavasta hyökkääjästä eroon hankkiutuminen olisi seuran kannalta paras ratkaisu myös siksi, että slovakin kausi on ollut sanalla sanoen surkea. Mies on iskenyt 15 ottelussa ainoastaan yhden maalin.

Panikin sopimuksen heivaaminen toisaalle on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Regan nostaakin toiseksi vaihtoehdoksi 2,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan puolustaja Nick Jensenin. Jensenistä luopuminen jättäisi kuitenkin aukon Caps-puolustuksen oikealla puolelle, minkä vuoksi Panikista eroon hankkiutuminen lienee Capitalsin kannalta todennäköisin vaihtoehto.

Paluuta tositoimiin loukkaantumisen jälkeen tekevä Hagelin saattaa olla pelikuntoinen jo alkavalla viikolla.