Hurja tahti! NHL:n pistepörssissä nähdään tällä kaudella 1980-luvulta tuttua ilotulitusta

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarjasta on pelattu vasta reilu neljännes, mutta on jo tässä vaiheessa helppo uskoa tämän kauden pistepörssin kärkilukemien nousevan aivan uusiin sfääreihin verrattuna tällä vuosituhannella pelattuihin aiempiin kausiin.

Kun vielä ”Kuolleen kiekon” aikakaudella 2000-luvun alussa maaleja tehtiin pahimmillaan keskimäärin vain 5,1 ottelua kohti, on lukema ollut alkukaudella peräti 6,2.

Tämä näkyy luonnollisesti myös sarjan pistepörssissä. Siinä missä vielä kaudella 2017-18 vain kolme pelaajaa ylsi yli sataan tehopisteeseen, on peräti alkukauden pistelingoista peräti kymmenen pelaajaa juuri nyt matkalla maagisen rajapyykin yli. 2000-luvulla NHL:n pistepörssi on voitettu viidesti myös alle sadan pisteen saaliilla, joskin mukana laskuissa on yksi tynkäkausi.

Juuri tällä hetkellä maalipörssiä johtava David Pastrnak on 70 maalin kausivauhdissa pistepörssikärki Leon Draisaitlin paahtaessa 160 tehopisteen tahdissa. Toki kaksikon tahti saattaa hyytyä kauden vanhetessa, minkä vuoksi myös loukkaantumiset lienevät esteenä kymmenen pelaajan sadan pisteen ylitykselle jopa pistetahdin säilyessä nyt nähdyllä tasolla.

Viihteen puolesta fanit saavatkin juuri tällä hetkellä nauttia kenties koko NHL:n historian viihdyttävimmästä kiekosta. Siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.