Kärpissä viime kaudella tuhoisaa jälkeä takonut suomalaishyökkääjä Aleksi Heponiemi ei ole vielä päässyt vauhtiin rapakon toisella puolella.

20-vuotias tamperelainen on tehnyt Florida Panthersin AHL-seuran Springfield Thunderbirdsin riveissä 14 otteluun vain vaatimattomat pisteet 0+6.

Heponiemelle tarjottiin kauden alussa vielä isoa roolia, mutta viime aikojen vaisujen esitysten myötä hänen peliaikansa on tipahtanut rajulla tavalla. Tylyä kuvaa kertoo se, että nuorta suomalaistaituria pompotellaan nykyään nelosketjun ja katsomon välillä.

The Athletic -lehden Florida Panthersin toimittaja George Richards uskookin, että Liigassa huimat 46 pistettä mättäneen Heponiemen kohteluun löytyy varmasti syy.

– Panthers luottaa AHL-seuran päävalmentaja Geordie Kinneariin sekä hänen valmennustiimiinsä, mutta olen aivan varma, ettei hän laittaisi Heponiemen kaltaista pelaajaa nelosketjuun ilman jonkinlaista keskustelua joko Panthersin GM:n Dale Tallonin tai Springfieldin GM:n Eric Joycen kanssa,Richards kertoo.

– Panthers ja Kinnear toimivat todella hyvin yhteen. Springfieldin valmentaja tietää, että hänen ensimmäinen tehtävänsä pelaajien kehittäminen ja sen jälkeen vasta otteluiden voittaminen. Jos pelaaja on nelosketjussa, niin siihen löytyy varmasti syy, Richards uskoo.