Detroit Red Wingsin alkukausi NHL:ssä on ollut odotetusti täynnä haasteita.

Heikolla materiaalilla operoiva takavuosien kestomenestyjä on voittanut alkukauden 17 pelistään vain neljä. Joukkue majailee tällä hetkellä koko NHL:n pahnan pohjimmaisena.

Pudotuspelihaaveet lienee autokaupungissa siirretty jo tässä vaiheessa hamaan tulevaisuuteen, minkä vuoksi Red Wingsin GM:ksi täksi kaudeksi siirtyneen Steve Yzermanin uskotaankin harkitsevan jopa radikaaleja muutoksia seuran pelaajistoon.

Detroitin arvokkaimpana vaihtokohteena pidetään seuran viime vuoden varaustilaisuudessa kuudentena pelaajana huutamaa tshekkihyökkääjä Filip Zadinaa, joka ei ole vielä kehittynyt mitat täyttäväksi NHL-ammattilaiseksi.

19-vuotias taituri on kiekkoillut alkukauden farmiseura Grand Rapids Griffinsin riveissä, jossa mielialapelaajana tunnettu laituri on iskenyt 12 ottelussa tehot 3+2=5. NBC:n analyytikkona nykyisin vaikuttava Pierre LeBrun uskoo Yzermanin harkitsevan jopa nuoresta tulevaisuuden lupauksesta luopumista joukkueensa vahvistamiseksi.

– Se (siirto) on aiheellinen kysymys nostettavaksi esille. Olen nähnyt Zadinan pelaavan. Yksi silmiinpistävä asia on se, että kun peli sujuu hänen haluamallaan tavalla, hän pelaa todella hyvin. Kun asiat eivät toimi hänen haluamallaan tavalla, hän on heikko. Hänen täytyy löytää keinot päästä tämän (epätasaisuuden) yli, LeBrun pyörittelee TSN:n radiolähetyksessä.

– Sinun on kamppailtava kiekosta ja haluttava peliväline takaisin itsellesi. Et voi lopettaa pelaamista kesken. Tämä on jotain, mitä olen nähnyt tapahtuvan silloin, kun asiat eivät mene hänen tavallaan. Katsotaan mitä tapahtuu. Hän on vasta uransa alussa, LeBrun listaa Tshekin seuraavana NHL-supertähtenä pidetyn Zadinan kehityskohteita.

Nuori laitahyökkääjä pääsi jo tulokaskaudellaan maistelemaan NHL-vauhtia yhdeksän ottelun verran (1+3). Ensimmäinen AHL-kausi tuotti taiturille 59 pelissä tehot 16+19=35.

LUE MYÖS: Lähde: Montreal Canadiens nappaamassa KHL-supertähden

LUE MYÖS: Coloradolle jälleen karmea takaisku? Nathan MacKinnon kärsii ylävartalovammasta