NHL-kauteen mahtuu aina rutkasti yllätyksiä, ja niitä on saatu nähdä heti alkukaudestakin. NHLSuomi-sivusto valitsee kuukausittain NHL:n tähdistökentällisen, ja lokakuun tähdistöön mahtuu niin tunnettuja supertähtiä kuin todellisia yllättäjiäkin. Kanadalaisia pelaajia mukaan ei sen sijaan mahtunut kuin yksi.

Maalivahti: Tuukka Rask, Boston Bruins

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask jatkoi lokakuussa siitä, mihin NHL:n pudotuspeleissä jäi. Suomalainen maalivahtikonkari suorastaa dominoi koko sarjaa tilastoillaan. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 95,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,41. Kummassakin tilastossa hän oli koko NHL:n ykkönen.

Vasen puolustaja: Ryan Ellis, Nashville Predators

Nashville Predatorsin puolustaja Ryan Ellis todisti lokakuun mittaan, että tehdäkseen pisteitä puolustajan ei täydy olla täysi tumpelo omassa päässä. Tähdistökentän ainut kanadalainen saalisti lokakuun 13 ottelussa tehot 2+12=14, ja oli tehotilastollaan +11 koko sarjan paras puolustaja.

Oikea puolustaja: John Carlson, Washington Capitals

Koko NHL:n lokakuun hahmo oli ehdottomasti John Carlson. Washingtonin puolustajatähti nousi hetkellisesti koko sarjan pistepörssin ykköseksi. Lokakuu toi tullessaan Carlsonille komean pistepotin (7+16=23) ja etumatkan kisaan himoitusta parhaan puolustajan Norris Trophysta.

Vasen laitahyökkääjä: Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

Joka kesä ihmiset arvuuttelevat, että vieläköhän Aleksandr Ovetshkin jaksaa ensi kaudellakin painaa 50 maalia. Venäläinen supertähti on jälleen näpäyttänyt epäilijöitään ja näyttänyt, että bensaa löytyy tankista vielä vaikka kuinka. Lokakuun 14 ottelussa hän iski 11 maalia ja 18 tehopistettä. 50 maalin rajapyykki on menossa tällä vauhdilla rikki leikiten.

Aleksandr Ovetshkin on jälleen 50 maalin tahdissa. Kuva: Getty Images.

Keskushyökkääjä: Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Edmonton Oilersin sisäisessä pistepörssissä nähtiin lokakuussa yllätys, kun kruunun itselleen nappasi maalitykki Leon Draisaitl eikä Connor McDavid. Tulisesta vedostaan tunnettu saksalaishyökkääjä nakutti 14 otteluun tehot 12+13=25 ja nousi koko NHL:n pistepörssin ykköseksi. Onnistumisia ei tullut vain yksilönä, vaan myös Edmontonin koko joukkue porskuttaa vahvassa liidossa.

Oikea laitahyökkääjä: David Pastrnak, Boston Bruins

David Pastrnak aloitti NHL-kautensa uskomattomalla maaliputkella. Lopulta lokakuussa syntyi 12 maalia ja 24 tehopistettä. Tshekkiläinen supertähti on ottanut vielä yhden stepin hienosta viime kaudesta. Jos sama tahti pysyy yllä koko kauden, niin hänellä on erinomaiset mahdollisuudet napata maalipörssin voitto ensimmäisenä tshekkiläisenä pelaajana koskaan.