Kaapo Kakon asema ihmetyttää Rangersissa – ”Epämääräisiä lausuntoja ja pomputusta eri ketjuissa”

© Kuva: Getty Images

Vahvasti kauden avannut Nashville Predators isännöi lauantaina vähemmän loisteliaan startin kauteen saanutta New York Rangersia.

Nashville on pelannut väkevän alkukauden. Se on jäänyt 13 pelaamassaan ottelussa vain kolmesti ilman pisteitä. Viimeisen viiden pelin kuntopuntarisaldo on neljä voittoja ja jatkoaikatappio. Tuo tappio tuli juuri viime kierroksella, kun Calgary Flamesin onnistui yllättää Predators tämän kotipesässä.

Pekka Rinne on pelannut taas huikealla tasolla ja torjunut pisteitä Nashvillelle. Hänen selkänsä taakse on tehty vain 2,19 maalia per matsi ja se on NHL-torjujien pörssissä viidenneksi paras saldo. Torjuntaprosentti on 92.

Mikael Granlund ei ole saanut Nashvillessa peliään kulkemaan ainakaan tehojen valossa samoin kuin vanhassa seurassaan Minnesotassa. Vastuuta tulee mukavasti, mutta 13 pelin jälkeen tehosaldo näyttää vaisua lukemaa 2+2.

NY Rangersin kausi lähti mukavasti kahdella voitolla käyntiin, mutta sitten meno pysähtyi kuin tankki miinaan ja seurasi viiden matsin tappioputki. Tuo miinakenttä näyttää jääneen taakse, sillä kolmesta viime pelistä on kertynyt kahden voiton ja yhden tappion saldo.

Kotonaan Rangers pelasi hyvät ottelut Buffaloa ja Tampa Bayta vastaan. Otteluiden välissä vierailu Bostonissa tuotti ruman 4-7-tappion, mutta siitä ei tarvitse olla kauhean huolissaan, tulikuuma Boston on viime aikoina voittanut kaikki muutkin ottelunsa.

Rangersin riveissä Kaapo Kakko sai jo kolmannessa ottelussa maalitilinsä auki, mutta sen jälkeen nuorella miehellä onkin ollut vaikeampaa. Roolia on haettu eri kenttäkoostumuksissa, eikä tehoja ole tullut.

Tuoreimmassa kahinassa Tampaa vastaan Kakko onnistui maalinteossa ja se oli tärkeä osuma nuoren miehen itseluottamuksen kannalta.

– Maali auttaa valtavasti. Näen, että siellä nuori kaveri uudessa sarjassa, maailman kovimmassa sarjassa ja itsellä kovat odotukset. Rangers ei ole pystynyt tarjoamaan vakaata starttia. Mitään nuori pelaaja ei saa ilmaiseksi, mutta seurassa pystytään kyllä tekemään olosuhteet mahdollisimman otollisiksi tarjoamalla sementoituneen ketjupaikan ja annetaan aikaa, annetaan tehdä virheitä. Valmentaja ja seura luo sen ympäristön, asiantuntijana toimiva Esa Pirnes kommentoi NHLSuomi-sivustolle.

Pirnes kaipaa Rangersin toimintaan sekä viestintään järkeä. Se näkyy Kakon arjessa.

– Nyt siellä koutsi on antanut aika epämääräisiä lausuntoja Kakosta ja pomputtanut eri ketjuissa. Ei medialle mennä sanomaan, että ei riitä tässä ja tässä. Sen sijaan pitäisi pystyä buustamaan ja kertoa mikä toimii.

– Rangersissa ei luoda tällä hetkellä positiivista onnistumisen ilmapiiriä. Hyvä pelaaja kun on kyseessä, niin tulee sieltä kyllä. Askel kerrallaan ottaa steppejä. Se vaatii myös joukkueen onnistumisen. Pahin mahdollinen tilannehan on, että joukkue häviää paljon, eikä löydy selkeää omaa paikkaa. Se on tärkeä. Sen näki Jack Hughesin kohdalla, kun pääsi pelaamaan Palmierin ja Hallin väliin, niin teki heti tehot 1+2, Pirnes toteaa.

Nashville Predators – New York Rangers lauantaina klo 20.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakkopelit aloitetaan klo 19.30.

HAASTATTELU: Kimmo Mäkinen

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!