NHL:n pistepörssin kärjessä keikkuvan Washington Capitals -puolustaja John Carlsonin häkellyttävä pelivire ei ota laantuakseen. Pakki sivalsi yön 5-3-voittoon päättyneessä Calgary Flames -pelissä tehot 2+0=2.

Voit katsoa maalit klikkaamalla tätä ja tätä.

Tehopuolustajan koko sarjakauden saldo näyttää hulppeita lukemia 5+15=20. Carlson johtaa koko NHL:n pistepörssiä jopa kolmen pisteen erolla ennen Boston Bruinsin David Pastrnakia ja Edmonton Oilersin Connor McDavidia.

Koska Carlson rikkoi 20 pisteen rajan vain 11 ottelussa, teki jenkki historiaa. Nopeammin tuon haamurajan on pakeista on puhkaissut vain Paul Coffey Pittsburgh Penguinsin väreissä kolmisenkymmentä vuotta sitten kaudella 1988-89.

Vastaavasti 11 ottelussa tuohon 20 pisteeseen ponnisti kaudella 1974-75 Boston Bruinsia silloin edustanut Bobby Orr. Carlsonin kaltaiseen liekehdintään ei ole siis pystynyt kukaan noin 45 vuoteen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Fewest games by a defenseman to record 20th point of a season, NHL history:

10 GP - Paul Coffey (1988-89 w/ PIT)
11 GP - @JohnCarlson74 (2019-20 w/ @Capitals)
11 GP - Bobby Orr (1974-75 w/ BOS)

#NHLStats

Yön matsi oli pistelingolta muutenkin onnistunut. Carlson kellotti peliaikaa yli 23 minuuttia, maalia kohden hän ampui kolmesti ja tehotilastoon kirjattiin lukema +2. Ottelun tähdistöön pelaaja ei päässyt – maaleista jälkimmäinen syntyi tyhjään rysään.

Washington Capitals

@Capitals
2️⃣0️⃣ points in October.

3️⃣ more games to play.

#ALLCAPS #Carly4Norris

Koko NHL-uransa Capsia edustaneen Carlsonin kausikohtainen piste-ennätys runkosarjassa on mallia 13+57=70. Koska tuo syntyi viime kaudella, on pelaaja vasta hiljalleen muovautunut pistelingoksi. Runkosarjapisteet ovat olleet nousussa kolmen viime sesongin ajan.