Monikaan ei varmaan olisi uskonut siihen, että puolisentoista viikkoa ennen marraskuun alkua NHL:n pistepörssin kärjessä keikkuu pakki, ja että tuon puolustajan nimi on John Carlson.

Tulikuumiin liekkeihin äitynyt pelaaja on nakuttanut kesän 2018 Stanley Cup -voittaja Washington Capitalsin takalinjoilla kauden kymmenessä pelissä massiiviset tehot 3+15=18.

Jenkki johtaa pistepörssin lisäksi myös NHL:n syöttöpörssiä kolmen napsun erolla ennen Edmonton Oilersin Connor McDavidia. Kaksikon ero pistepörssissä on tosin vaivainen pinna.

Maanantain vastaisena yönä Carlson oli taas hyvässä tikissä. Kun Caps kaatoi Chicago Blackhawksin numeroin 5-3, saalisti pakki syöttöpinnan. Yli 25 minuuttia pelanneen mestarin tehotilastoon kirjattiin lukema +2.

Kauden kymmenessä pelissä Carlson on jäänyt pisteittä yhden kerran. Tuo ihme tapahtui kauden kolmannessa ottelussa 5. lokakuuta Carolina Hurricanesia vastaan.

Carlsonilla on useamman pinnan pelejä enemmän kuin yhden pisteen otteluita tai pisteettömiä pelejä. Tämä vertailu näyttää lukemia 6-4. Lisäksi pakin vire on luonnollisesti historiallisen kovaa valuuttaa taalajäillä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
John Carlson of the @Capitals is the third different defenseman in NHL history to record 18+ points through his team’s first 10 games in a season. #NHLStats

29-vuotias pelaaja on vasta kolmas eri puolustaja sarjan historiassa kautta aikain, joka on pystynyt saalistamaan vähintään 18 pinnaa sarjakauden kymmenessä ensimmäisessä kamppailussa.

Muut tällaiset pelaajat ovat legendaariset Paul Coffey ja Bobby Orr. Koska he pystyivät mainittuun temppuun vuosien 1969 ja 1989 välillä, on Carlsonin temppu koko 2000-luvun ensimmäinen.

Koko NHL-uransa Capsia edustaneen Carlsonin kausikohtainen piste-ennätys runkosarjassa on mallia 13+57=70. Koska tuo syntyi viime kaudella, on pelaaja vasta hiljalleen muovautunut pistelingoksi. Runkosarjapisteet ovat olleet nousussa kolmen viime sesongin ajan.