Maaleja ei tule, pinnoja ei tule, mutta nolon tilaston kärkipää lähenee – luotsi antaa silti armoa Kaapo Kakolle: ”Meillä on täysi luotto”

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin päävalmentaja David Quinn antoi krediittiä viime juhannuksen kakkosvaraus Kaapo Kakolle, vaikka suomalaislupauksen alkukausi NHL:ssä on ollut tervanjuontia.

Uran kuusi ensimmäistä ottelua ovat tuoneet tehot 1+0=1, plumiinussaldo sen sijaan on raju -6.

Jos NHL:n tehotilasto käännettäisi päälaelleen, olisi Kakko siinä jaetulla 16:nnella sijalla. Eli pelaaja on suomeksi sanottuna tässä koko sarjan viimeisillä sijoilla.

Maaleja ei ole syntynyt, mutta omissa on kilissyt Kakon ollessa askissa.

– Maalien tekeminen ei ole enää nyt niin oleellista kuin vastustajien maalien eliminoiminen, Quinn oli heittänyt newyorkilaiselle NY Postille.

Kakon asenne on kuulemma kohdallaan, vaikka suomalainen vaeltaa pelottavasti varjojen mailla.

– Hän on kaveri, joka haluaa oppia. Kakko kuuntelee neuvoja ja etsii ratkaisuita tullakseen paremmaksi.

– Meillä on täysi luotto siihen, että niin myös käy.

Rangers-luotsi tiesi kertoa myös sen, että Kakon suhtautuminen tehopisteisiinsä on täysin inhimillistä.

– Nuo tyypit mittaavat tasoaan tehopisteiden perusteella. Jokaisen 18-vuotiaan tulisi tajuta se, että pelaajan pitäisi olla vastuussa kentän jokaisesta osa-alueesta. Kakkohan ei ole millään lailla poikkeus tässä.

Suomalaistykin lisäksi myös itse joukkueen alkukausi on ollut taapertamista varjojen mailla. Rangers on divisioonassaan viimeisenä, kun kuudesta pelistä on irronnut vain kaksi voittoa.