Winnipeg Jetsille yöllä maalanneen Ville Heinolan, 18, osuma oli jopa kolmesta eri näkökulmasta historiallinen suoritus. Ensinnäkin häkki oli sensaatiopuolustajan uran ensimmäinen NHL:ssä.

Näet osuman täältä.

Huima fakta on se, että vielä viime kaudella Lukon A-junnuja edustanut, mutta nyt Jetsin paitaan murtautunut nuorten maailmanmestari on 18 vuoden ja 247 päivän iässä nuorin pakki koko, joka on onnistunut maalaamaan Winnipegissä. Heinola on syntynyt siis vuonna 2001.

Sportsnet Stats

@SNstats
At 18 years, 247 days old, Ville Heinola is the youngest defencemen to score an NHL goal in a Winnipeg Jets jersey.

Lisäksi Heinola on vasta toinen pakki kautta Jetsin tai sen edeltäjän, eli Atlanta Thrashersin historian, joka on iskenyt uransa ensimmäisen maalin 18-vuotiaana.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Ville Heinola is the second 18-year-old defenseman in @NHLJets / Thrashers franchise history to score his first career NHL goal, joining Zach Bogosian on Jan. 17, 2009. #NHLStats #NHLFaceOff

Zach Bogosian onnistui samassa vuonna 2009.

Jets nappasi yön NHL-kierroksella kauden toisen voittonsa suomalaisten intouduttua varsinaiseen ilotulitukseen 1-4-vierasvoitossa Pittsburgh Penguinsista.

Heinolan lisäksi myös Patrik Laine oli ottelussa pelipäällä suomalaistykin kerättyä tehot 0+3=3. Laineen pistesaldo neljän ottelun jälkeen on varsin maistuva 1+5=6. Heinola on kerännyt NHL-uransa ensimmäisissä peleissä niin ikään mukavat tehot 1+2=3.

SUOMALAISPAKKI TEKI HISTORIAA JO AIEMMIN – LUE LISÄÄ:

No ohhoh! Taas pisteille yltänyt Ville Heinola pystyi historialliseen temppuun – nousi muun muassa Phil Housleyn rinnalle