Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä yhden syöttöpisteen pisteen per ottelu kerännyt Winnipeg Jets -pakki Ville Heinola on saanut uralleen taalajäillä historiallinen alun pisteiden valossa.

Lauantain vastaisena yönä New Jersey Devilsiä vastaan syntynyt tehopinna takasi sen, että Heinola sai nimensä historiakirjoihin ikiajoiksi.

Pakki on vasta kaikkien aikojen kuudes 18-vuotias puolustaja NHL:ssä, joka on pystynyt nousemaan tehoille uran kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Edellisen kerran vastaavassa onnistui Arizona Coyotesin Jakob Chychrun. Tämä duo on ainoa, joka on moiseen pystynyt kuluvalla vuosituhannella.

Muut kyseisen kategorian pelaajat ovat vuonna 1999 tähän pystynyt Chicago Blackhawksin Steve McCarthy sekä Brian Benning (1984, St. Louis Blues), Phil Housley (1982, Buffalo Sabres) ja Dave Maloney (1974, NY Rangers).

StatsCentre

@StatsCentre
Picking up an assist tonight for a 2nd straight game to start his rookie season, 18-year old @NHLJets rearguard Ville Heinola has become just the 6th defenceman to kick off their careers in such a fashion here

Esimerkiksi Housley on melkoinen legenda pelattuaan NHL:ssä yhteensä päälle 1 500 ottelua.

Viime kaudella Suomessa raumalaisen Lukon junnuja ja liigajoukkuetta edustanut Heinola sai yöllä peliaikaa reilut 21 minuuttia Jetsin sensaatiomaisessa 5-4-voitossa. Joukkue oli pahimmillaan tappiolla luvuin 0-4.